Şu anda Tesla modelleri için pil üretimini ortaklaşa bir şekilde yürüten iki firma, güneş panellerinin üretimlerinde de ortaklık anlaşmasına vardıklarını açıkladılar.

Üretimler SolarCity’de

Tesla ve Panasonic firmaları, güneş panellerinin üretimi konusunda ortaklığa girme kararı aldılar. Üretimler, Tesla tarafından Buffalo’da kurulan ve 2.6 milyar dolar harcadığı SolarCity isimli tesiste gerçekleşecek

Pil Üretiminde Ortak İki Dev

Her ne akdar Tesla ve Panasonic şu anda pil üretiminide zaten ortak olsalar da güneş paneli üretme işini ilk defa birlikte yürütecekler. Panasonic firmasıyla bu konuda ortaklaşa çalışacak olmanın da heyecan verici olduğunu belirten Tesla yetkilileri, bu sayede üretimdeki verimliliğin en yüksekte tutulacağını ve en iyi fiyata en iyi ürünü temin ediyor olacaklarını belirtiyor.

Tanıtım 28 Ekimde

Teslaya özel enerji saklama üniteleri Powerwall ve Powerpack ile sorunsuz çalışacak şekilde üretilmesi gibi planları olan paneller, 28 Ekim tarihinde tanıtılacak. firmanın, “dünyanın en verimli solar paneli” olarak açıkladığı ürün, standart güneş panellerine kıyasla %22 oranında verim artışı sağlayacak.