3D modelleme alanında dünya lideri markalardan olan Dassault Systèmes şirketi tarafından tasarlanan Solar Impulse 2 isimli hava aracı 43.000 KM yol katetti ve bu yolculuk başarıyla tamamlandı.

Gelişen 3D Teknolojisi Havacılığı da Olumlu Yönde Etkiledi

3D teknolojisi her geçen gün biraz daha gelişiyor. Artık bireysel kullanım için de mümkün olan 3D yazıcılar sayesinde istediğimiz herhangi bir tasarımı gerçekleştirebilmek de mümkün.

3D yazıcıların en önemli faydası ise sağlık sektörüne dair sağladığı yararlar. Belki de gelecekte daha farklı alanlarda da faydalarını göreceğiz. Bir başka fayda ise havacılık sektörüne dair. Havacılık alanında da 3D teknolojisi ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

500 Saat Boyunca Yakıt Kullanmadan Havada Kaldı

Fransa merkezli Dassault Systèmes şirketi, 12 yıldır üzerinde çalıştığı Solar Impulse 2 projesinde mutlu sona ulaştığını açıkladı. Engineered to Flay teknolojisi kullanılaran geliştirilen yapıda, rekor uçuş gerçekleştirilmeden önce sanal testler ve deneyimler yapıldığı için ilk denemede başarı sağlandı.

500 saat boyunca bir uçuşu sıfır yakıtla tamamlayan araç içerisinde 2 adet pilot vardı. Üzerinde yer alan 269 m2’lik güneş paneli sayeside enerjisinin tamamını güneşten sağlayarak yolculuğu bitiren aracın böylece çevreye de zararı bulunmamakta.

9 Mart 2015 tarihinde yolan çıkan Solar Impulse 2, 17 bacak tan oluşan 43.000 KM’lik yolculuğu başlangıç noktası da olan Abu Dabi’ye 26 Temmuz 2016 tarihinde inerek tamamlamış oldu.