Samsung, resmi sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklamada mobil dünyası için 8 GB LPDD4 DRAM’lerin hazır olduğunu duyurdu.

İşlemcilerin İnanılmaz Yükselişi

Henüz daha üç yıl öncesine kadar 64 bit düzeyindeki mobil işlemcilerin yararlarının ne düzeyde olduğunu tartışıyorlarken günümüzde ise geldiğimiz nokta şaşırtıcı bir şekilde inanılmaz boyutlara ulaştı.

Samsung: 10 NM 8GB Ramler Hazır

Samsung, 10 nm boyutlarında üretim sürecinden geçirilen, düşük güçle çalışarak enerji tasarrufu sağlayan ilk 8 GB LPDDR4 RAM’lerin hazır olduğunun duyurusunu yaptı.

Eski olan işlemciler özellikle 2014 yılında ve daha önce piyasaya sürülenler, yalnızca 32 bit işlemci mimarisinin kullanılması sebebiyle teknik olarak en fazla 4 GB RAM’e kadar destek veriyordu.

Gelecek Yıl 8 GB Ramli Telefonlar Hazır

64 bit mimarisine geçildi. O zamandan beri 6 GB RAM’li telefonları daha görmeye başladık. Dünyanın en büyük işlemci üreten şirketlerinden birisi olan Samsung, daha önce yüksek özellikle RAM’lere geçiş yapmak için çok erken olduğunu belirtmişti. Şimdi ise muhtemelen önümüzdeki yıl daha çok 8 GB RAM’li telefonları görmemize önayak olacaklar.

Daha İyi Performanslı LPDDR4 RAM

Yeni çıkacak olan RAM’ler hakkında bilgi de veren Samsung, PC sınıfının kullandığını DDR4 RAM’e oranla LPDDR4 RAM’in 2 kat daha hızlı işlem gücüne sahip olduğunu iddia ediyor. Üretim süreci 10 nm standartlarında gerçekleşen işlemcilerle birlikte kullanıldığında daha güçlü bir performans deneyimi elde edileceği de belirtilenler arasında