Çin, NASA’nın da üzerinde çalıştığı ve “İMKANSIZ MOTOR” dediği motorun çalışabilen bir versiyonunu ve üretilen bu motorun Dünya’nın yörüngesinde çalıştırılarak başarılı bir şekilde test edildiğini iddia ediyor.

Çinli Bilim İnsanları EmDrive’ı Oluşturdu Mu?

Çinli bilim insanları, yapılması imkansız denilen EmDrive prototipini oluşturduklarını iddia ettiler. Hatta bu motoru Tiangong-2 uzay laboratuvarında test ettiklerini dahi söylüyorlar. Eğer söylemler gerçeklik payına sahipse bu motor, Mars’a olan yocluluğun yalnızca 10 hafta içerisinde yapılmasını sağlayacak. Newton2un 3. yasaısnı ihlal eden bu motor, yakıt olmadan da çalışma özelliğine sahip bir motor. Bu yasaya göre her etkiye karşılık eşit ve zıt bir tepki vardır. Prototip ise bu yasaya aykırı bir prensibe sahip.

Çin Hükümeti 2010 Yılından Beri Destekliyor

Pekinde düzenlenen bir konferans sırasında Cast araştırmacılar, Çin hükümetinin 2010 yılından bu yana kadar söz konusu teknolojinin araştırılmasına yönelik finansman sağlandığını iddia ediyorlar. Cast’ın İletişim Uydu Bölümü Başkanı Dr. Chen Yue, küresel araştırma kurumlarının EmDrive üzerinde uzun süreli olacak şekilde bir dizi test gerçekleştirdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “NASA’nın yayınladığı test sonuçları bu teknolojinin teyit edildiği anlamına da gelebilir. Biz ise birden fazla prototip ilkelerini başarıyla yerine getirdik.”

EmDrive Uydu Mühendisliğinde Kullanılabilir

Cast’in uygu iletişim bölümünün baş tasarımcısı olan Li Feng, IBTİmes Uk raporlarına göre bugüne kadar yalnızca birkaç milinewtonluk güç üreten bir prototip hazırlandığını söylüyor. Fakat bir uydu üzerinde çalışabilmek için bu seviyenin 1-1 Newton arasında bir düzeye getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu elektrik kayıplarını azaltmak için boşluk kısmını iyileştirmek zorunda kalacaklarını söyleyen Feng, uydu üzerinde mikrodalga iticiyi yerleştirmek için bir çözüm geliştirilmesi gerektiğini de söylüyor. EmDrive’ın uydu mühendisliğinde kullanılabilmesine çok az kaldığını belirten Fend, “Bunu başarmak gerçekten de zor fakat kendimize çok fazla güveniyoruz” açıklamasını yaptı. Çalışmanın kesin bir sonuca ulaşabilmesi içinse araştırmalar bir süre daha devam edecek gibi.