Restoran POS Cihazı Alırken Bilmeniz Gerekenler, gereksiz masraftan kaçınmanızı sağlayacaktır. Gereksiz yere pahalıya kaçmayarak işletmenizin giderlerini en aza indirgeyebilirsiniz.

Restoran POS Cihazı Alırken Bilmeniz Gerekenler

Ödeme Sistemleri Günümüzün Vazgeçilmezleri Arasında

Günümüzde işletmeler, müşterilerine daha hızlı hizmet vermek adına pos sistemlerini kullanmaya başladılar. Giyim endüstrisinden, yiyecek hizmeti veren gıda işletmelerine kadar tamamen pos sistemleriyle donatılmış durumda.

Bu sistemler Restoran Otomasyon Programı yardımıyla hizmet kalitesini bir tık yukarıya taşımaktalar. Ödeme işlemlerinin kasaya hızlı ve doğru şekillerde kayıt edilmesi, adisyon bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi otomasyon programlarının ödeme sistemleri ile entegre olmasını da zorunlu hale getirdi. Bilgisayar bileşenlerinin fiyatlarının eskiye oranla daha ucuz hale gelmesi nedeniyle bu bilgisayarlar her işletmede yer almaya başladı.

Restoran POS Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bu konu adisyon programı talebinde bulunan değerli müşterilerimizin sıkça merak ettiği konulardan. Eğer bu konuda dair bir bilginiz yoksa ve bu ürünü kendiniz almaya karar veriyorsanız dikkatli olmakta fayda var. Zira piyasada bu gibi ürünlerin kalitesiz alternatiflerini pahalı fiyatlara satan kişi ya da kurumlar da bulunmakta. Eğer aldığınız ürün ayıplı bir ürünse ya da donanımsal özellikleri çağımızın gerisinde kalıyorsa mutlaka yeniyi tercih etmeliniz. Bu hem gelecekteki olası ihtiyaçlarınızı önceden tamamlamanıza yardımcı olacak hem de kaliteli bir sistemi kullanmanın keyfini yaşayacaksınız.

  • Ürünün üreticisinin araştırılması
  • Ürün hakkında internette yorumlar olup olmadığı
  • Ürünün benzer kalitede rakiplerinin olup olmadığı
  • Ürünün teknik desteğinin olup olmadığı

Gibi konulara dikkat ettiğiniz taktirde zarar yaşamamış olursunuz.

Fiyatları İyi İnceleyin

Fiyatların incelenmesi, en az satın alma ya da satın almayı düşünmek kadar önemlidir. Çünkü kimi cihazlar ucuz olarak karşınıza gelebiliyorken aynı özelliklere sahip olduğu sanılan bazı cihazlar daha pahalı olabiliyorlar. Yapmanız gereken en önemli şey bu fiyatlara nelerin dahil edildiğini incelemektir. Örneğin bir cihazın VoIP desteğinin olması ya da tümleşik kart çekim bölmesinin olması ekstra bir özellik olabilir. Ya da aynı ekstra özellikler bulunmasına rağmen donanımsal farklılıklardan dolayı fiyat politikası da değişmektedir.

Bu nedenden dolayı bir POS Cihazı alırken fiyatlara nelerin dahil olduğuna dair incelemelerde bulunabilirsiniz. Bu cihazların temelinde bilgisayar olduğunu da bilmeniz iyi olacaktır.

Markanızı Ön Plana Çıkarın

Alacağınız cihaz hem personelinizi hem de işletmenize ayak bakan müşteriyi kendisine çekmelidir. Bir el terminali ya da tabletin personelinizin elinde nasıl durduğu, giydiği kıfayete yakışıp yakışmadığı ve müşterilerinizi karşılayan kasanın başında bulunan ekranların nasıl göründüğü markanızı ön plana çıkaran önemli unsurlardır.

Ayrıca personellerinizin kullanılacak bu cihaza vereceği reaksiyon da bir o kadar önemlidir. Personeliniz bu cihazları kullanıyorken sıkılmıyorsa tercih etmelisiniz. Böylelikle hizmet kadar görünüm konusunda da markanızın temsilini en iyi şekilde sağlayabilirsiniz.

Uygulamaları Deneyin

POS cihazı kadar önemli olan bir konu ise uygulamalardır. Çünkü POS cihazları tek başına işletmenizin ihtiyacını duyduğu konforu, hızı ve karmaşayı ortadan kaldırı özellikleri sağlamazlar. Bu özellikler yardımcı restoran otomasyon, restoran adisyon programları sayesinde gerçekleşmektedir.

Bu yüzden mutlaka kaliteli bir restoran otomasyon programı tercih etmelisiniz. Atılım Yazılım bu konuda size en iyi çözümleri sunmaktadır. Unutmayın her işletme bu uygulamalar hakkında bilgi alma hakkına sahiptir. Örneğin uygulamalarınızın şubeli kullanımı destekleyip desteklemediğini öğrenebilir miyim gibi bir soru sormanız en doğal hakkınızdır. Ve evet Aybit POS Restoran Otomasyon Programı şubeli kullanımı desteklemektedir.

Restoran POS Cihazı Alırken Bilmeniz Gerekenler

Bu yazıda size Restoran POS Cihazı Alırken Bilmeniz Gerekenler konusunda bazı bilgileri aktarmaya çalıştık. Unutmayın işletmenizi temsil ederken sunduğunuz yiyeceklerin tadı kadar, işletmenizin restorasyonu, teknolojik alt yapısı da önemli bir konudur. Bunları tam anlamıyla sağladığınız taktirde marka bilinirliğiniz artar ve gereksiz harcamaların da önüne geçmiş olursunuz.

En iyilerin pos sistemleri tercihi AybitPos. Sizde bizimle tanışmak için demo formumuzu doldurabilirsiniz.