Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olarak kabul edilen Oracle, Netsuite’i satın alıyor. En çok merak edilen konu ise Netsuite için ödenecek olan miktar.

Microsoft’tan Sonra En Büyük Yazılım Firması Oracle

Oracle, 120.000’den fazla çalışan ve 380.000’den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu yönüyle Microsoft’un ardından dünyanın en büyük yazılım şirketi ünvanına sahip.

Veritabanı, yazılım geliştirme araçları, application server ve workstation alanlarında yazılım çözümleri sunan Oracle’ı bir çok kullanıcı Java aracılığı ile tanıyor. Daha önce Google davası ile de gündeme gelmişti. Oracle’ın Netsuite firmasını satın almak için çalışmalara başladığı söylentileri yayılmaya başladı.

9.3 Milyar Dolar Ödenecek

Eski Oracle çalışanı olan Zach Nelson’ın yönetimindeki NetSuite, Cloud tabanlı ERP yazılımları konusunda sektördeki öncü firmalardan birisi halinde. Oracle bu satın alma ile birlikte kendi bulut servislerini çok daha gelişmiş bir hale getirecek gibi görünüyor.

Bu satın almanın, Oracle tarafından bu zamana kadar gerçekleştirilen en büyük satın almalardan birisi olduğu söylenirken, satın alma için toplam 9.3 milyar dolar ödenecek.