Geçtiğimiz dönemlerde güncellemeler alan ve tarayıcı savaşlarına dahil olma gayesi güden Opera hacklendi. Operanın yaşamış olduğu bu güvenlik açığına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Tarayıcı Savaşlarında Opera’da Yer Alıyordu

Tarayıcılar arasında kıran kırana bir yarış olduğu uzun yıllardır bilinen bir şey. Özellikle sürekli getirilen yeni özellikler ile tarayıcı savaşlarında lider olmak bir birçok şirket yer almakta.

Bu şirketlerden birisi de Opera. Son dönemlerde yapmış olduğu yenilikler ve yatırımlar sayesinde kullanımını bir hayli arttırmış olan Opera, hackerların kurbanı oldu.

Opera’dan Kullanıcılarına Mail

Geçtiğimiz günlerde bazı sunucularına karşı bir saldırı yaşadığına bir itirafta bulunan Opera, kullanıcılara şifrelerini değiştirmelerini söyleyen bir e-posta attı. Bazı kullanıcıların kritik düzeyde bilgilerinin yani kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin hackerların eline geçmiş olabileceğini ifade eden şirket, bütün verilerin şifrelenmiş bir şekilde saklandığını da açık bir şekilde belirtti.

Saldırıdan etkilenen Opera kullanıcılarının sadece %0.5 olduğu belirtilse de eğer herhangi bir Opera hizmet hesabına sahipseniz, şifreleriniz bu hesapta bulunanlarla aynı ise şifreleriniz acilen güncellemeniz gerekmekte.