Ülkemizin en önemli şirketleri arasında bulunan MNG Holding, Türkiye tarihindeki en büyük alan adı satın alımını gerçekleştirdi. Bu alan adı için MNG’nin 500 bin TL ödediği söyleniyor.

Ülkedeki En Büyük Satın Alım

Kuruculuğunu Mehmet Nazif Günal’ın yaptığı ve toplamda 7 farklı sektörde faaliyet gösteren MNG Holding, alınan bilgilere göre MNG.com adresi için 140 bin dolar (500 bin TL) civarında ödeme yaparak alan adının yeni sahibi oldu. AlanAdlari.com’un kurucusu Okan Yıldırım’ın ‘MNG, ülkemizde şimdiye kadar açıklanan tüm satışlar arasında en büyük satışa imza attı’ diyor.

Pazarlıklar 10 Gün Sürdü

Pazarlıklarının 10 gün sürdüğü satış işleminin bireysel anlamda bakıldığında büyük gözükse de şirketin yıllık reklam harcamalarının yanında küçük bir miktar olduğunu söyleyen Yıldırım, .com’un kullanıcı bazında güçlü bir uzantı olduğunu, alan adına yaptığı bu yatırım sayesinde şirketin diğer alanlardaki faaliyetlerinden daha fazla verim alacağını söyledi.

Alan Adı Yönlendirildi

Şirketten resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, alan adı resmen MNG holding kayıtlarına geçti. artık mng.com’a giriş yapılınca MNG holding’in sitesiyle karşılaşıyorsunuz.

Son olarak UcakBileti.com’un 2011 yılında alan adını 250 bin dolara satın alınmıştı, fakat o zamanın dolar kuru hesaplamasına göre 410 bin TL’ye denk geliyordu.