Dünya ile Mars arasında bulunan benzerlikler şu anda bilim insanlarının dahi anlayış sınırlarının çok ötesinde yer alıyor. Bermuda Şeytan Dörtlü olarak adlandırılan apı da bunu doğrular cinsten.

Mars Yüzeyinde Büyüleyici Görünüyorlar

Mars’ta kozmik bir büyüleyici durum var. Tabi bu durum kozmik olduğu kadar jeolojik de olabiliyor. Olympus Mons’un merkezini oluşturduğu Pavonis Mons, Arsia Mons ve Ascraeus Mons isimlerindeki dağlar, Mars yüzeyinde inanılmaz bir ahenk de oluşturuyorlar.

UFO araştırmaları yapan bir kişi, Mars yüzeyindeki özellikleri ortaya çıkardığı iddiasına sahip. Olympus Mons son derece volkanik bir yapıda bulunurken, Pavonis Mons, Arsia Mons ve Ascraeus Mons, kırmızı gezegenin yüzeyinde bir üçlü yapıyı günyüzüne çıkartıyor.

Bermuda Şeytan Üçgeni Benzerliği

Hatta bu dörtlü, dünyamızda varlığı henüz kanıtlanamamış olan efsanevi yapılardan “Bermuda Şeytan Üçgenini” andırıyor. Söz konusu muazzam kütleler, Mars’ta Tharsis isimli bir bölgede bulunuyorlar. Bilim insanları bu alana Tharsis Montes adını verdiler.

Tharsis Montes yanardağları, güneybatıdan, kuzeydoğuya doğru uzanan bir çizgide yaklaşık 700 kilometrelik alanı işgal ediyorlar. Asıl çarpıcı nokta ise tüm dağların birbirilerine tam olarak eşit aralıklarla yerleşmiş olmaları.

Güneş Sisteminin En Yüksek Dağları

Dahası doğa harikaları, Tharsis Montes’in kuzeydoğusunda yer alan volkanik merkez hattın üzerinde. Biri aktif, dört yanardağın da çöküntü özellikleri ve çatlakları mevcut. Akıl sır ermeyen çizgi, gezegenin önemli bir yapısal özelliğini açıkça temsil ediyor ancak kökeni tanımlanamıyor. Olympus Mons ailesi, aynı zamanda Güneş Sistemi’ninde saptanan en yüksek dağlar konumunda. Sistemin açık ara büyük gezegeni Jüpiter’de bile bu kadar yüksek dağlar keşfedilmedi.