Instagram yeni geliştirmiş olduğu bir hizmet ile kendisine zarar verenlere veya bir olaydan dolayı zarar görenlere destek verecek.

Tehlike Anında Bildirme İmkanı Doğuyor

Birçok insan için mutlu anlarını paylaşacağı en önemli noktalardan birisi Instagram’dır. Fakat bazıları için en içten duygu ve düşüncelerini paylaşma ve yardım isteme yeri de olabiliyor. Bundan dolayı Instagram, yeni bir hizmet sunuyor. Eğer kendisine zarar verme potansiyeli olan ya da tehlikede olan birisi görülürse anında bildirilebilecek.

Bildirimi Yapan Kişi Bilinmeyecek

Bu olayın asıl güzel yanı ise sizin bildirimde bulunduğunu görülmeyecek ve Instagram kendisine zarar verme ihtimali olan kişiye “Birileri gönderirinizi gördü ve kötü zamanlar geçirdiğinizi düşünüyor. Eğer desteğe ihtiyacınız varsa size yardım edebiliriz” mesajı gönderebilecek.

Kullanıcı Doğrudan Destek Sayfasına Yönlendirilecek

Kullanıcı doğrudan destek sayfasına yönlendirilebilecek. En yakın destek noktası veya yakınındaki arkdaşlardan da duruma göre yardım alınabilecek hizmetin, özellikle intiharları önlemek amacını güttüğü düşünülüyor. Instagram, Ulusal Yeme Bozukluğu Merkezi ve İntiharı Engelleme Hattı ile beraber çalışarak bu uygulamayı geliştirdi.