Teknoloji Hızlı Gelişiyor

Teknoloji günümüzde çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu sadece laf olsun diye söylenmiyor. Gerçekten de öyle. Bugün teknolojinin geldiği noktaya baktığımızda bir de geçmişe baktığımızda ki çok değil 5-6 yıl öncesine baktığımızda kim diyebilirdi ki bir robot avukatlık yetilerine sahip olsun.

Günümüzün Devrimi Robotlar ve Sanal Gerçeklik

Geçmişte hayatımıza yeni yeni giren akıllı telefonlar adeta bir lüks iken, bugün herkes sahip olduğu için lüks kavramı pek kalmıyor. Artık lüks olan robotlara sahip olmak sanıyorum. Artık günümüzde akıllı telefonlardan çok devrim niteliğindeki teknolojileri konuşuyoruz. Bu devrim niteliğindeki teknolojilerden birisi sanal gerçeklik, bir diğeri de yapay zekalar yani robotlar.

Ross Dava Süreçlerinde Yardımcı Olacak

IBM’in tanıttığı robot diğerlerinden farklı olarak hastane asistanı ya da ev işlerini yapan robotlar gibi değil. Bu robot yani “Lawyer Ross” dava süreçlerinde avukatlara yardımcı oluyor.

Binlerce Dosyalık Yasalar Hafızasında

IBM tarafından üretilen Lawyer Ross, hafızasında binlerce dosyalık yasaları barındırıyor. Ayrıca sadece bununla kaldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Avukatlara konu hakkında bilgi verirken, yol gösterici de olabiliyor. Yol gösterirken de tamamen özgün ve yapıcı bir şekilde davranıyor. Bu şekilde bir avukattan bile daha fazla bilgili görünüyor.

Büyük Veriler Anında Avukatlara Ulaşıyor

Ayrıca Lawyer Ross, davası olan avukatlar için zaman kazandırıcı özelliklere sahip yapay zekası sayesinde büyük verileri anında avukatlara gönderebiliyor. Önceleri bu tarz robotların deneysel olduğunu görüyorduk. Artık bu hamle ile birlikte robotların günlük hayatımızda da yer aldığını görebiliyoruz.

Yakın Zamanda İflas Davalarında Kullanılacak

Lawyer Ross’un günlük hayata dahil edilmesi de hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Hatta BakerHostetler adlı dünyanın en büyük hukuk firması, Lawyer Ross’un iflas davalarında 1 haftaya kadar kullanılacağını açıklamış durumda. Bu bilgilere bakarak avukatlığı Ross yapacak şeklinde düşünebilirsiniz. Ancak öyle olmuyor. Ross, davalara çıkacak avukatları, davalara hazırlıyor ve onlara her türlü gerekli bilgiyi veriyor.