Spotify ve Apple Music arasındaki rekabet yeni bir boyuta taşınıyor. Spotify’ın iOS için yayınladığı güncellemeye Apple’dan onay gelmedi. Bu durumun, Apple tarafından bilinçli olarak yapılmış olabileceği konuşuluyor.

Apple Android Kullanıcılarını Kendine Çekmek İstiyor

Online müzik servisleri denildiğinde akla en önemlilerinden Spotify ve Apple Music geliyor. Bu servisler arasında yaşanan kıyasıya rekabet de bunu doğrular nitelikte. Son dönemlerde iOS kullanıcılardan büyük bir abone kazanımı sağlayan Apple, aynı zamanda Android kullanıcılarını da kendisine çekmek istiyor.

Apple Bilinçli Yapmış Olabilir Mi?

Kıyasıya devam eden bu rekabette iki şirket arasında bir güncelleme sorunu yaşanmıştı. Şimdi bu sorun başka bir boyuta taşınmış durumda. Spotify tarafından iOS uygulamasına gönderilen güncelleme, Apple tarafından reddedildikten sonra, Apple’ın bunu bilinçli yapmış olabileceği konuşuluyor.

Apple Tarafından Henüz Bir Açıklama Yapılmadı

Spotify konu hakkında “Apple Rekabet Karşıtı” şeklinde bir açıklama yaparken, güncellemenin onay almamasından dolayı Spotify kullanan iOS kullanıcılarının da ciddi zarar aldığını söylüyor.

Konu hakkında Spotify tarafından yazılan mektuplar ve istekler, Apple’ın avukatına yollanmış durumda. Apple tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil.

Apple’ın amacı Spotify’ın yoluna taş mı koymak yoksa başka bir durum mu var bunu zaman gösterecek