Google’ın Android 7.0 İçin Hazırladığı Video karşınızda:

Android 7.0 Yeniliklerle Karşınıza Gelecek

Google, 30 Haziran akşamı Android 7.0 Nougat için eğlenceli bir video hazırladı. Daha önceden yapılan oylamalar sonucu Google, Android 7.0 sürümüne Nougat adını verileceğini açıklamıştı.

Video başlangıcında “Sadece dünyaya sorduk” yazısını görüyoruz. Ayrıca videonun 10. saniyesinde Türkiye’de bulunan internet kullanıcılarının önerisi olan “Namık” da yer alıyor. Daha önce bu sürüm üzerine oylamalar, tartışmalar da yapılmıştı. Bu tartışmalar sonucunda Nutella neredeyse kesin gibi görünüyorken, Google bir sürpriz ile Nougat’ı duyurdu.

Nougat, Türkçede “Nuga” ya da “Koz Helvası” olarak da geçiyor.

Android 7.0 ile Gelecek Yenilikler

Çoklu Pencere özelliği. Bu özellik zaten çoğu yeni telefonda bulunuyordu. Artık bu özellik android sisteminin doğal bir parçası olarak gelecek.

Tema renklerinin seçimi. Temalarınız için renk seçimi yapabilirsiniz. Yeni renk seçimi özelliği koyu, açık ya da bulunulan ortama göre otomatik renk değiştirebilecek.

Tema desteği de geliyor. Renk seçiminden farklı olarak root ya da yeni rom olmadan istediğiniz Android temasını, Android 7.0 üzerinde kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz kendi temanızı ayarlayabiliyorsunuz.

Güç Menüsünde yenilikler de söz konusu. Daha önce bildiğimiz klasik menü artık android ekosisteminde değişime uğruyor. Kapat, Yeniden Başlat, Hızlı Başlat menülerine ekstra olarak Güvenli Modda, Bootloader’da, Hızlı Yeniden başlat gibi menüler de geliyor. Yeni sürümle navigasyon işaretleri de düzenleniyor.

Yeni sürümle birlikte bildirim ışığında da ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Daha önce root gerektiren bu işlemi artık root gerektirmeden android’de 7.0 ile yapabilirsiniz. Telefon ve rehber arayüzünde de değişimler söz konusu olacak.

Daha önce LG telefonlarda görülen dokunarak telefon ekranını uyandırma artık android ekosistemine entegre olarak gelecek. Ayrıca ses tuşunun kullanımı da önemli bir hal alacak. Fonksiyonelliği artan ses tuşu birden fazla araç için kullanılabilir olacak.

İşte O Video