Facebook, Unity ile güçlerini birleştirme kararı alarak oyun platformu konusunda Steam’in liderliğini elinden almak istiyor.

Mobil Sektör Facebook’u Geriletti

Bir dönem Facebook üzerinden oynanan oyunlar revaçtaydı. Facebook kullanan kişi sayısı da bir hayli fazlaydı ki şu an için de aynı şeyi söylemek mümkün. Bir de bu fazla kişiler oyun oynayınca hem oyun şirketleri hem de Facebook ekstra gelir elde ediyordu. O dönemin en popüler oyunlarından birisi Farmville’dı. Mobil oyun sektörü ve masaüstü sektördeki artışlar, Facebook’un bu sektörden gelen gelirini de sekteye uğratarak ciddi şekilde gerilemesine sebep oldu.

Facebook ve Unity Ortaklığı

Bu konuyu görerek bir adım atmak isteyen Facebook, Steam’e rakip olabilecek düzeyde yeni bir masaüstü oyun platformunu kurma hazırlıklarına başladı. Bu platform konusunda Facebook’un destekçisi ise Unity platformu olacak.

Tüm Geliştiricilere Açık

Standart Facebook oyunlarının haricinde iOS ve Android için de oyunların yer alacağı bu platformda, Unity sayesinde Steam’de görmeye alışık olduğumuz üst düzey oyunlar da yer alacak. Farklı kategorilerde bulunan pek çok oyunun da yer alacağı bu platformun en önemli özelliği yani rakiplerine göre avantajı ise geliştirilere de açık oluşu. Bu sayede hem geliştiriciler hem Facebook’un hem de Unity’nin oyun geliştirme araçlarını kullanarak platform için 2D ve 3D VR ya da AR sınıfında kendilerine ait oyunlarını geliştirebilecekler.

31 Ağustos Son

Geliştiriciler 31 Ağustos tarihine kadar platformun alfa versiyonuna kayıt olarak Unity 5.4 ile oyun geliştirme deneyimini yaşayabilecekler. Platform tam olarak ne zaman stabil olacak, ne zaman yayınlanacak gibi soruların cevabı ise henüz belli değil.