Turkcell ve Rönesans Sağlık Yatırım, Akıllı Hastaneler dönemini başlatacak bir birlikteliğe vardıklarını duyurdular.

Turkcell ve Rönesans Sağlık Yatırım, sağlıkta akıllı hastaneler dönemini başlatacak olan şehir hastaneleri için dev bir işbirliğine imza attıklarını duyurdular. Yapılmış olan bu anlaşmanın detayları ise haberimizin devamında.

500 Milyon TL’lik Yatırım Yolda

Yapılan bu anlaşmaya göre Rönesans Sağlık Yatırım tarafından, Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşa edilen şehir hastanelerinin tüm dijital altyapısı Turcell tarafından hayata geçirilecek. 4 hastane için ise toplam proje bedeli ortalama 500 milyon TL civarında oalcak. Ayrıca yine Turkcell, altyapı kurulumunun yanı sıra 5 yıl kadar süreyle de sistemin herhangi bir kesintiye uğramaması için bilgi teknolojileri alanında hem takip hem de yönetim hizmeti verecek.

İlk Dönüşüm Yozgatta

Sağlıkta çığır açması beklenen bu işbirliği ile birlikte Turkcell, 5 yıl boyunca bilgi teknolojileri altyapısı, Hastane Bilgi ve Yönetim Sistemi Yazılımı servisi ve hastanede barındırılacak olan veri giriş personeli ile yine bu kapsam içinde bulunan tüm bilişim operasyonlarını yönetecek. Şu an için yatırımın ilk evresi Yozgat Şehir Hastanesi ile başlayacak ve bu akıllı dönüşümler zamanla Adana, Elazığ ve Bursa illerinde de hayata geçirilecek.

Akıllı Hastane Dönemi Turkcell ile Çağ Atlıyor

Akıllı hastaneler konusunda yatırım yapan Turkcell’in Kurumsal Satış Grubu Başkanı Tuğrul Cora ise şunları söyledi:

“Türkiye’nin Turkcell’i olarak ülkemiz için gerçek anlamda hayati bir öneme sahip bu projede teknolojimizle aktif biçimde yer almanın gururunu taşıyoruz. Türkiye’nin hemen her alanında başlayan dönüşümüne teknolojimizle katkı sağlayarak dijital hastane dönemini resmen başlatıyoruz”

Rönesans Sağlık Yatırım taarfından üst düzey yapı standartlarına göre inşa edilen şehir hastanelerine yine aynı kalitede bir altyapı sağlayacaklarını belirten Cora şunları dile getirdi:

“Bu işbirliği Turkcell’in entegre telekom ve teknoloji hizmetlerinde geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Bu projede ihtiyaç duyulan tüm teknolojiyi bütünleşik olarak sunarken aynı zamanda bu sistemin işletmesini de yapacağız. Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Bir yandan bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışırken bir yandan da her türlü tıbbi cihaz kurulan sistem sayesinde ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebilecek.

9.500 Yatak Kapasiteli Üstün Hastaneler Geliyor

Akıllı bina teknolojisiyle de birleşecek sistemle hastane yönetimi eksiksiz işlerken aynı zamanda da röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmayacak, doğrudan doktorun önüne gelecek. Hastanelerde gerçekleşecek bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altında alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece bir yandan hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak.”

Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ise şunları dile getirdi:

“Kamu Özel İşbirliği modeli ile inşa edilen hastane projelerinde 9.500 yatak kapasitesiyle Türkiye’de lider konuma ulaşan Rönesans Sağlık Yatırım olarak, projelerimizin teknoloji altyapısını Turkcell gibi güçlü bir iş ortağıyla kuracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”