Xiaomi’nin kurucularından Liwan Jiang, yakın zamanda yüksek özelliklere sahip olan yeni bir telefon duyuracaklarını açıkladı.

Bu sene mükemmel telefonların senesi gibi gözüküyor. iPhone 7, Galaxy Note 7 ve LG’nin V20 ve V11 modellerinden sonra şimdi bir mükemmel telefon da Xiaomi’den geliyor. Şirket kurucularından Liwan Jiang’in Çiz menşeli Anzhuo adlı web sitesinde gerçekleştirdiği söyleşide, bu yılın sonlarına doğru üst düzey özelliklere sahip bir telefon çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Snapdragon 821 İşlemci ile Geliyor

5.5 inch büyüklüğünde Full HD çözünürlüğüne ve OLED ekrana sahip olarak gelecek olan cihaz, Qualcoom Snapdragon 821 işlemciye de sahip olacak. Daha önce bu işlemciyi Asus Zenfone 3 Deluxe kullanmıştı.

4 ve 6 GB RAM ile Çift Segmentte Yer Alacak

4 GB ve 6 GB RAM olarak iki farklı segmentte gelecek olan Xiaomi ayrıca 64 ve 128 GB dahili hafızalarla sunulacak. Xiaomi’de Android işletim sisteminin Marshmallow sürümü çalıştırılacak ve ayrıca cihazda parmek izi sensörü de yer alacak. Cihazın kamerası ise Sony tarafından üretilen IMX260 ve ISOCELL S5K2L1 kamera sensörlerinden oluşacak. 12 MP’lik arka kameraya ve 3700 mAh bataryaya sahip olan Xiaomi Pro’nun tanıtım tarihi ise henüz belli değil