Turkcell, mağazalarında gerçekleştirmek istediği büyük dönüşüme dair ilk adımlarını 20 milyon TL’lik yatırımla atan Turkcell, müşterilerinin işlemlerini sıra beklemeden gerçekleştirebilmesi adına Türkiye’de bir ilke imza attı.

Ülke Genelinde 1030 İletişim Merkezi

Ülke geneline yayılmış durumda olan 1030 Turkcell İletişim Merkezinde çalışan 5 bin kadar kişiye cihaz satışından numara taşımaya, sabit internet aboneliğinden GSM aboneliğine kadar her türlü işlemi tabletten tabletten yapabilecek düzeyde eğitim veren ve onları da tabletlerle donatan Turkcell, en uzun işlem süresi olarak da görülen cihaz satışında yaşanmış olan işlem sürelerinin uzunluğunu bu yatırımıyla birlikte %30 düzeyinde azaltmayı başardı.

Müşteri İşlemleri Daha Hızlı Gerçekleşecek

Sektörde de bir ilk olarak görülen bu dönüşüm sayesinde Turkcell Mağazası’na giriş yapan her müşterinin yanında bir çalışan bulunması hedeflenmekte. ve başka bir işlemle uğraşılmadan, bulunulan noktada ilgili işlem gerçekleştirilerek hem zaman hem de alan tasarrufu gerçekleştirilebilecek.

Dönüşüm Tamamen Müşteri Odaklı

Turkcell iletişim merkezlerinde yaşanmış olan bu dönüşümün tamamen müşteri odaklı olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan ayrıca “Önceliğimiz daha iyi hizmet verilmek adına bilgi ve teknolojik altyapımızda yenilemeler gerçekleştiriyoruz. Gelecek yılın ilk çeyreğinde dönüşümümüz tamamlanacak” dedi.

Dönüşüm işlemlerinin öncesine de değinen Erkan, dönüşüm öncesinde bayilerimize gelen müşterilerin hat açma kapama, abonelik, numara taşıma ve cihaz satış gibi işlemlerinin sadece bayilerde yer alan bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirilebildiğini bunun da bir hayli zaman alabildiğini belirtti. Erkan, “Hayata geçirmiş olduğumuz bu proje ile birlikte tüm işlemler tablet yardımıyla gerçekleştirilebilecek. Sektörü ilklerini yapan Turkcell, mağazacılıkta da bir ilki gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Yazılım Türk Mühendislerce Geliştirildi

Dönüşüm projesinin şu ana kadar %51’inin tamamlandığını da belirten Erkan, şunları aktardı:

“Yaklaşık olarak 43 ilde bulunan mağazalarımızda her çalışanımızın bir tabletinin olacağı ve her bir işlemi gerçekleştireceği konumda eğitimlerle de yeniliklerimizi genişlettik. Eylül ayının sonuyla birlikte de tüm mağazalarımız bu sisteme geçiş yapmış olacaklar. Bu dönüşüm işlemi uzun bir çalışma döneminin ardından gerçekleşti.

Yazılım tarafında 95 Türk Mühendisi, tablet yazılımlarını 1.5 yılda yaklaşık 3 bin 285 saat çalışarak yeniledi. Ve ardından da çalışanlarımızı yenilikler konusunda eğiterek 7 bin tabletin dağıtım işlemini gerçekleştirdik. Tabletlerde kurulu olan Turkcell TV+, Fizy, BiP ve Turkcell Akademi gibi Turkcell tarafından yazılmış olan uygulamalarımızı da müşterilerimize daha rahat anlatabilmiş olacağız.

Eskiden bilgisayar yardımıyla yapılan evrak tarama işlemler için artık sadece tablet yeterli olabiliyor. Tabletler sayesinde fotoğraf çekilerek ve kaydedilerek bu işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ve donanım bazında da bağımlıklarımız azaldığı için hem tasarruf hem de müşteri odaklı zaman kazanımı da elde edebiliyoruz.