Toyota sevindirici bir karara imza atarak, liselerde bulunan öğrencilere yönelik olarak yakıt hücreli otomobillerin nasıl yapılacağına dair detayları öğretecek. Şirket böylece geleceğin otomobil üreticilerini artık liselerde hazırlamış olacak.

Toyota yeni açıklamış olduğu projesiyle, lise düzeyinde yer alan gençlere yakıt hücreli otomobillerin üretim aşamalarının nasıl gerçekleşeceğini öğretmeyi hedefliyor.

Toyota liselerde vereceği bu derslerler, hücre yakıtlı otomobillere dair; parça, yapım aşaması ve işleyiş sistemini öğrecek ve geleceğin otomobil üreticilerini liselerde ortaya çıkaracak.

Toyota’dan Otomobil Yapma Dersleri

Toyota bu proje kapsamında liseli öğrencilere otomobil yapmayı öğretecek. HHAC yani Hydrogen Horizon Automotive Challenge tarafından bir Japon Lisesinde uygulanacak olan eğitim yaklaşık 1 yıl kadar sürecek.

1 yıl sürecek olan eğitim-öğretim yılı boyunca, Toyota otomobillerin nasıl yapılacağına dair aşamalara tanık olacak olan öğrenciler, hem teori hem de pratik düzeylerinde dersler de alacak. Bahsi geçen lisede mevcut drone ve robotik teknolojileri de işlenmekteydi. Bu derslere ek olarak verilecek olan otomobil yapımı dersi ile birlikte otomobil yazılımlarının da ortaya çıkarılacağı hedefleniyor.

Çevre Dostu Elektrikli Otomobiller Ön Planda

Dünya üzerinde yaşanan iklik değişikliklerine ve bu değişimlerin dünya üzerinde bırakmış olduğu etkilere de değinilecek olan bu derste, yine bu doğrultuda çevre dostu elektrikli otomobillere de değinilecek.

Toyota’nın ulusal düzeyde araç pazarlama müdürü olan Doug Coleman ise konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, Hydrogen Horizon Automotive Challenge’ın hücre yakıt teknolojisini yeni gelen nesillere tanıtmak adına önemli bir adım attıklarını da belirtti.

Kendilerinin de ekolojik denge bilincini sağlamak adına yoğun çaba harcayacaklarını dile getiren Coleman, projenin gençleri Toyota bünyesine katma adına teşvik edici olacağına inandıklarını dile getirdi.

Proje ABD’de 20 Lisede Aktif

Projede Amerika’da Los Angeles ve Orange County’de bulunan 20 kadar lisede de aktif durumda. Toyota’nın gelecek süreçte de başka ülke pazarlarında da söz konusu projeyi aktif etme yönünde çalışmalarının da olması beklentiler arasında yer alırken, Türkiyenin de bu pazarlar arasında yer alabileceği konuşulan konular arasında.