Günümüzün en popüler ve en güçlü müzik servislerinden kabul edilen Spotify, SoundCloud’a talip olduğunu açıkladı.

Dünya genelinde Apple Music ile beraber en popüler çevrimiçi müzik servisi haline gelen ve özellikle Türkiyede büyük bir kitleye de sahip olan Spotify tarzı farklı olmasına rağmen dünyada önemli bir yere sahip olan SoundCloud’u satın alıyor.

Spotify 40 Milyon Premium Aboneye Sahip

Eylül 2016 ile birlikte 100 milyon aboneye ulaşan Spotify, bunun 40 milyonunu ücretli premium abone olarak tanımlıyor. En büyük rakibi konumuna gelen Apple Music ise 17 milyon premium aboneye sahip olduğunu söylerken, Spotify’ın yapacağı bu satın alma hamlesi ile Apple Music’e karşı avantaj elde edeceği konuşuluyor.

Özellikle de podcast dünyasında çok önemli bir yere sahip olan SoundCloud, amatör müziklerin de merkezi olması sebebiyle Spotify’ın satın alması önemli bir adım olarak gibi görünüyor.

Apple’a Karşı Büyük Bir Kazanç

Hem SoundCloud’un büyüme göstermesi hem de Spotify’ın önemli özellikler kazanması anlamında güzel birliktelik gibi görünen bu satın alma konusunda ise fiyatın ne olacağı ve ne zaman gerçekleşeceğine dair henüz bir bilgi bulunmamakta fakat bilinen tek şey şu ki Spotify eğer ki bu satın almayı gerçekleştirirse Apple Music’e karşı büyük bir koz elde etmiş olacak.