Çoğu akıllı telefon tarafından kullanılan işlemcilerin üreticisi olan İngiltere merkezli şirket olan ARM 32 milyar dolar’a Japonya merkezli SoftBank’a satılıyor.

SoftBank, Supercell’i De Satın Almak İstemişti

En son olarak Clash of Clans’in yapımcı şirketi olan Supercell’i 1.53 milyar dolar karşılığında satın almak istemesiyle adını duyuran SoftBank, Sprint şirketinin bünyesinde yer alıyor. SoftBank’ın, İngiliz mobile chipset üreticisi ARM’yi 32 Milyar Dolar’a satın almak istediği konuşuluyor.

Theresa May Uyarılarda Bulundu

Brexit sonrasında İngiliz para birimi olan Sterling düşüşe geçmişti. Bu düşüşten faydalanmak isteyen SoftBank, ARM şirketine 32 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş. Yeni başbakan Theresa May ise ARM’ye bu satın alma konusunda “zarara uğramayalım” şeklinde bir uyarıda bulunmuş. Çünkü ARM’nin satılması İngiltere ekonomisi için büyük bir darbe anlamı taşıyor.

Son zamanlarda Exynos ve Snapdragon’ın gerisinde kalmış olan ARM geçen yıl 1.5 milyar dolar gelir elde etmişti. Şimdi merak konusu olan ise ARM’nin satış sürecinin nasıl gelişeceğine dair detaylar.