Nokia’nın telefon üretme işlerine geri dönüş yaptığı zaten biliniyrdu. Nokia’nın bilinen bir diğer yanı ise elinde bulundurduğu sayısız patent. Nokia ayakta kalmasını bu sayısız patente borçlu. Yeniden büyüme hedefiyle atağa kalkan Nokia, şimdi de Apple’a dev patent davaları açıyor. Peki bu davaları neden açıyor?

Daha Önce Apple ve Samsung Davaları Gündem Olmuştu

Daha önceleri Apple ve Samsung arasında yaşanan ve bitmek bilmeyen patent davaları herkesin malumu. Apple ve Samsung şirketleri birbirlerine karşı milyar dolarlık patent davaları açıyor ve yıllar süren davalar, patent davalarına bakan yargıçları bile canından bezdiriyordu. Şimdi yargıçları korkutan yeni bir durum ortaya çıkıyor. Yargıçların korkusu Nokia ve Apple arasında da böyle bir dava süreci başlayacak mı?

Teknoloji Kullanımından Dolayı Dava Açıldı

İletişim alanında sayısız teknolojiye sahip olan Nokia, Apple’ın iPhone’larda kendisine ait teknolojileri kullandığını ama gönderdikleri telif ödeme tekliflerini reddettiklerini vurgulayarak şirkete çok sayıda dava açtı.

Apple’dan Karşı Dava

Apple Nokia’nın 32 farklı patentini kullandığı için, Nokia tarafından dava edilebilir. Apple şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, Apple tüm patent haklarına saygılıdır ancak Nokia şirketinin adil fiyat politikasını terk edip, fiyatları fahiş fiyat üzerinden gösterdiğini dile getirdi. Apple da Nokia’ya karşı, haksız kazanç sağlamak amacıyla şirkete baskı yaptığı gerekçesiyle dava açtı.