2016’nın son çeyreğine dair güncel gelir verilerini açıklayan Microsoft’un telefon bölümünde büyük bir düşüş yaşadığı görülüyor.

Önemli Bazı Diğer Birimlerde İlerleme Kaydedildi

Microsoft, birkaç gün önce bu yılın son çeyrek gelirlerine dair bir rapor yayınladı. Aslında birçok birimde başarılı rakamlar elde edilmiş durumda. Surface ürünlerinden bulut birimine kadar bazı alanlarda ciddi gelirler sağlayan şirket, Office kanadında da önemli ölçüde ilerleme kaydetti.

Telefonlardan %72’lik Bir Düşüş Yaşandı

Telefon tarafına baktığımızda ise acı tablo karşımıza çıkmaya başlıyor. Kesin rakamlar belirtilmemiş olsa da şirket tarafından resmi olarak şöyle bir açıklama yapıldı: “Satılan telefon adedinde yaşanan azalmaya bağlı olarak telefonlardan elde ettiğimiz gelir 799 milyon dolar, diğer bir deyişle %72’lik düşüş gösterdi.”

Bu Yılın İlk Çeyreğinde 1.5 Milyar Dolarlık Düşüş

2015 yılının ilk çeyreğinde telefon biriminden elde edilen gelir 2.6 milyar doları aşmıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 1.5 milyar dolarlık bir düşüş (%58) yaşanmıştı.

Son Çeyrekte 800 Milyon Dolarlık Kayıp

Son çeyrek raporuyla birlikte yaklaşık 800 milyon dolar daha kayıp yaşayan Microsoft’un telefon biriminden elde ettiği gelir 300 milyon dolar seviyesine düşmüş durumda. 2015’in başında 2.6 milyar doları aşan, 2016’nın sonunda ise yalnızca 300 milyon doları görebilen Microsoft’un bundan sonra partnerlerinin üreteceği telefonlara odaklanacağı belirtiliyor.