Samsung tarafından orta ve alt seviye telefonları hedefleyerek üretilecek olan çipseti Exynos 7570 Quad duyuruldu

7420’ye Göre Önemli İyileştirmeler Var

Samsung tarafından üretilen 8890 Octa amiral gemileri olan Galaxy S7, S7 Edge ve Galaxy Note 7 cihazlarında kullanılmış hatta fazlasıyla ilgi görüp takdir edilmişti. Exynos 7420 ile karşılaştırıldığında önemli geliştirmelere sahip olan bu çipset, Samsung’un tepe modellerinin de gücüne güç katan yönleriyle dikkatleri üzerine toplamıştı.

Yeni İşlemcinin Adı: Exynos 7570 Quad

Şimdilerde ise Samsung tarafından yapılmış olan duyuru ile beraber Samsung, Exynos 7570 Quad adını verdiğini söylediği çipsetinin duyurusunu yaptı.

4 adet ARM Cortex-A53 tabanında ve 14nm FinFET üretim teknolojisine sahip olan bu işlemci, özellikle uygun fiyatlara sahip alt ve orta segmentte bulunan telefonların yanı sıra isteyenlerce IoT yani nesnelerin interneti için kullanılan aygıtlarda da bulunabilecek. Bu işlemci Cat 4 ve LTE desteğine de sahip olacakken, 8/13 MP kameraya ve 1366×768 yani WXGA ekran ile birlikte Full HD video kayıt özelliklerine de sahip olacak.

Yeni İşlemcide %70 Performans Artışı

Eski serisi ile yapılan karşılaştırmada, eskisine göre %70 performans artışı ile birlikte %30 daha iyi enerji verimliliği de sunabilen Exynos 7570’in ne zaman çıkacağı, telefonlarda yer alacağı konuşulanlar arasında yer alırken Samsung’dan konuya dair bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre bu işlemciler bu yılın son çeyreğinde ya da önümüzdeki senenin ilk aylarında cihazlarda görülebilecek. Merak konusu olan bir diğer detay ise bu çipsetlerle üretilecek olan telefonlardaki performans nasıl olacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.