Samsung’dan Yeni Çıkarılabilir Depolama Kartı

Güney Kore menşeli olan Samsung şirketi, microSD kartlara karşı yeni bir çıkarılabilir depolama aygıtını tanıttı. Samsung tanıtımını yaptığı bu depolama ürününe UFS(Universal Flash Storage) adını verdi. Türkçe olarak da Evrensel Flaş Depolama şeklinde çağırılabilir.

microSD Kartlardan Daha Hızlı

UFS kartlar, 32 / 64 / 128 ve 258 GB hafıza desteğine sahip olacak. Başlangıç değeri 32 gb olacak. Ayrıca bu kartların en büyük özelliği ise saniyede 530 MB veri transfer hızına sahip olmaları. Bu değere bakarak UFS kartların mevcut en iyi microSD kartlardan bile kat kat daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung, 5 GB’lık bir verinin 10 saniye içinde bu karta aktarılabileceğini söylüyor. UHS-1 microSD kartlar ise aynı veriyi 50 saniye içinde taşıyor.

Yeni Nesil Cihazları Destekleyecek

UFS kartların, yüksek çözünürlükte video, fotoğraf vb. bulunduran cihazlar arasındaki veri transferinin en yüksek seviyede yapılabilmesi için üretildiklerini söyleyen Samsung, UFS kartların ayrıca yeni nesil cihazları da destekleyeceğini söylüyor.

Tasarım tarafında ön yüzde bilinen kartlarla benzerlik varken, arka kısımda ise PIN olmayan cihazlarla da uyumluluğunun olduğunu söyleyebiliriz. Fiyat konusu ise şu an için bir muaama ancak microSD kartlara göre daha iyi bir performansa sahip olması, UFS kartların pahalı olmasına sebep olabilir de.