Samsung tarafından başlatılmış olan değişim programı kapsamında yenilenen Galaxy Note 7 modellerinin sevkiyatına başlandığı Samsung tarafından duyuruldu. Şimdi akıllarda olan soru ise batarya sorunu çözülen bu cihazlar nasıl anlaşılacak?

Cihazın Satışları Durdurulmuştu

Güney Kore merkezli olan teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi olan Samsung Galaxy Note 7’de yaşanan batarya kaynaklı sorunların hemen ardından cihazın satışlarını durdurmuştu ve bu cihazları satın alan kullanıcılar ile değişim programı için kayıt yaptırmaları konusunda iletişime geçmişti.

Peki Yeni Cihazlar Nasıl Anlaşılacak?

Kullanıcıların cihaz konusunda bekleyişleri devam ederken, bu bekleyişe karşı ilk adım Kanada’da atıldı. Kanada’da yenilenme işlemleri yapılan cihazların gönderimi konusunda geçtiğimiz haftalarda 19 Eylül tarihini gösteren Samsung, bugün itibariyle Galaxy Note 7 için değişim programına katılım gösteren kullanıcıların yeni telefonlarının gönderim işlemlerine başladı.

Daha önce ortaya çıkmış olan haberlerde ise batarya problemi olmayan Galaxy Note 7’lerin kutuları üzerinde mavi renkli bir S harfi olacağı konuşuluyordu. Kanada’da gönderilen yeni Galaxy Note 7’lerde ise mavi S harfinin yer almadığı görünüyor.

Yeni Kutularda Siyah Kare Dikkat Çekiyor

Fakat yeni kutularda S harfi yerine bir başka ayrıntı yani küçük siyah kare gözlerden kaçmadı. ABD’de bulunan kullanıcılar için 21 Eylül tarihini belirleyen Samsung’un ülkemizde bulunan Galaxy Note 7’lerin değişim tarihine dair henüz bir açıklaması bulunmuyor.