Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilen yabancı yazılımların ülke ekonomisinde bıraktığı zararları içeren açıklamanın ardından Rusya’da Microsoft’a karşı bir savaş başlatıldı.

Rusya Yerli Yazılıma Yöneliyor

Uzun süredir Rusya’da ABD menşeili yazılımlar yerine Rusya’da geliştirilen yazılımların kullanılmasının ülke açısından daha faydalı olacağını savunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yabancı yazılımların ülke ekonomisine zarar verdiği yönündeki açıklamalarından sonra Rusya, yerli yazılımlarına destek vermek için kolları sıvadı.

Outlook Servisi Yasaklanacak

Rusya’nın yerli yazılıma olan desteği arttırmak adına kurban ettiği ilk yabancı şirket ise ABD’nin ve Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Microsoft oldu. Ortaya çıkan son hablere göre de Rusya’daki kamu kurumlarında Microsoft’un Outlook servisinin kullanılması yasaklanacak ve Rusya menşeili e-posta uygulamaları kamu kurumlarında kullanılacak.

Kamu Kurumları Tamamen Yerli Yazılımlara Yönelecek

Aynı zamanda kısa bir süre sonra kamu kurumlarındaki yüzbinlerce bilgisayar Microsoft gibi şirketlerin yazılımlarına alternatif olan Rusya menşeili yazılımları kullanacak ve bir anlamda Rusya, yabancı yazılımı azaltarak yerli yazılımının kullanımını arttıracak.

Yabancı Şirketlere Ağır Vergi Yükü Geliyor

Ayrıca söylenenlere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da ABD merkezli şirketler için ağır vergi yükü planlayarak bu şirketlerin Rusya’daki faaliyetlerini zorlaştırmak istiyor. Bakalım Rusya bu adımları izleyerek yerelleştirme konusunda büyük bir adım atabilecek mi?