Pizzacınız Rekabetçi  Nasıl Kalabilir?

Bugün sizlerle pizza sektöründe tecrübesi  olan 8 şubeli PizzaTaxi Satış & Bayi Yöneticisi  ile  Pizza Sipariş Takip Programı, paket servis, hızlı servis ve masa servisi teknolojilerinden ve daha birçok konu hakkında sohbet ettik. Hem işte hem de hayatta pizzaya olan hayranlığı, çok sayıda pizzacının güçlendirilmesine yardımcı oldu ve burada teknoloji ve pizza evliliğiyle ilgili görüşlerini bizlerle paylaşdı.

Eski teknolojiyle ortaya çıkabilecek pizzacılara özgü konular nelerdir?

Genel anlayış, pizza endüstrisinin yoğun ve çeşitli olduğu; pizzacılar, bir çok müşteri menüsü değişikliği ile yüksek hacimli siparişleri dengelemek zorundadır. En güncel teknolojiyle çalışmıyorlarsa, işletmelerinde ciddi güvenlik açıklarına maruz kalabilirler. Sektörde birçok başarısızlık hikayeleri duydum; modası geçmiş teknolojinin sonuçları, büyük ölçüde veri kaybı ve kapsamlı bakım maliyetleridir.

Pizzacılar teknoloji sistemlerini yenilemek istediklerinde satın alma kararlarını ne etkiliyor?

Her gün “işimi kolaylaştırmak istiyorum” diye duyuyorum. Bir müşteri sipariş vermek için aradığında, menü öğelerinde değişiklikler yaptığında ve adrese teslim isteğinde, çoğu zaman birbirinden ayrı olan ve karmaşık işlemden oluşur. İş sahipleri, işlerinin tüm hareketli parçalarını tek bir platforma entegre edecek bir sistem istiyor.

Pizzacıların yeni teknolojileri benimseme konusundaki en büyük endişeleri nelerdir?

İşletme sahiplerinden duyduğum iki önemli sorun: birincisi kurye performanslarını  takip etmek ve rotalar oluşturmak. İkincisi ise müşterileri için tutarlı bir sipariş sistemi nasıl oluştururum.

Bir pizzacı dijital dünyada nasıl rekabet edebilir?

Giderek daha dijital bir dünyada fiziksel bir mağaza olarak, rekabet edebilmek için çok kanallı bir platform kurmak çok önemlidir. Basitçe söylemek gerekirse, müşterilerinizin online olduğu yerde olun yani internette. Bunun için, sipariş işlevselliğini, sosyal medyayı iyi takip edin ayrıca web sitesi ve mobil uygulama içerecek şekilde satış kanallarınızı genişletmeniz gerekir. Bu kanalların sadece var olmaları gerekmez, aynı zamanda doğal bir fayda olması için birbirine bağlı olmaları ve tek bir platformda kolayca yönetilmeleri gerekir.

Ortalama müşteri tabanı, çok cihazlı güç kullanıcılarından oluşur. Teknoloji meraklısı müşterilere hitap etmek için tamamen gelişmiş, özelleştirilmiş bir e-ticaret platformuna ihtiyacınız var. Çok kanallı bir strateji kullanmak hemen sonuç verir. Müşterileriniz için tatmin edici bir uçtan uca deneyim yaratmanın yanı sıra, çoklu dokunma noktalarından karı artırabilirsiniz.

Tüketiciler her yıl milyonlarca lirayı eve sipariş için harcıyorlar. Bir pizzacı, bu sektörden daha büyük bir dilim elde etmek için teslimat sürecini nasıl optimize edebilir?

Bir sipariş verdikten sonra müşteri iki şeye önem verir: sipariş ne kadar hızlı gelir ve parasını ödeme kolaylığı nedir? Sürekli olarak hızlı ve doğru hizmet, müşteriyi elde tutma ve genel memnuniyetini arttırmada başarılı bir yol kat edecektir. Bunu başarmak için kuryelerinizin tam olarak nerede olduklarını ve ne kadar süre içinde teslim noktasında olacak bunu bilmelisiniz. Ayrıca, rota optimizasyonu yoluyla maliyetleri azaltmak kolaydır. Yerleşik haritalama sistemiyle, birden fazla siparişlerde en uygun rotayı belirleyebilirsiniz.

Tüketici taleplerinin değişmesi ve gelişen bir yemek servisi endüstrisi ile, bir pizzacı nasıl çevik olabilir?

Bu konuda en önemli erguman veridir. Saatlik satışlarınızı, iş yoğunluğunu ve envanter değişikliklerini anlamak, analiz etmek bilinçli kararlar vermenizi sağlayacaktır. Gerçekten ileri görüşlü olmak için, tahmin teknolojisinden yararlanmanız gerekir. Satış raporları aracılığıyla, başarıya giden yolda olduğunuzdan emin olmak için eğilimler, mevsimsel ve tatil trafiği ile anomaliler arasında ayrım yapabilirsiniz. Ayrıca, bu bilgiler fiyatlandırma yapınızı ve personelinizi n performansını artırmak için kullanılabilir.

Bundan sonraki on yıl içerisinde sektör hakkındaki vizyonunuz nedir?

Müşteri odaklılık her zamankinden daha kritik olacak. Hızla büyüyen müşteri incelemesi ve sosyal medya siteleri ile her etkileşim incelenecek ve puanlanacaktır. Pizzacınızı uzun yıllar ayakta tutmak için, bir müşteri deneyimi bütçesi ayırmanız ve buna uygun  sipariş uyarlaması, mobil uygulamalar ve sadakat programları aracılığıyla müşteri tercihini güçlendiren teknolojileri uygulamanız gerekir.

Aybit – Pizza Sipariş Takip Programı

Müşteri deneyimini artırın ve nihayetinde özellikle pizzacı için tasarlanan AybitPos ile rekabetin avantajını yaşayın. Özelleştirilmiş mobil uygulama, Yemek Sepeti entegrasyonu gibi online platformları tek bir sistemde toplayan pos sistemi ile siz giderek büyüyen ve rakiplerin daha güçlendiği bir pazarda rekabetçi kalabilirsiniz. Detaylı bilçi için yazılımımızı inceleye bilirsiniz.