Opera, iOS platformu için sınırsız VPN uygulamasından sonra şimdi de Android platformu için VPN uygulamasını yayına aldı.

Daha Önce iOS İçin Yayındaydı

Bilindiği üzere Opera, Mayıs ayı içerisinde iOS platformu için ücretsiz ve sınırsız VPN hizmetinin yer aldığı uygulamasını Apple Store’da yayına almıştı. Gün itibariyle aynı uygulama artık Android cihazlar için de geçerli durumda.

Uygulamayı güncellemek yerine farklı bir uygulama olarak indirerek faydalanabileceğiniz Opera’nın yeni VPN uygulamasının Opera Max uygulamasından farklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Opera MAx’ten farklı olarak Opera VPN sadece standart özellikleri olan bir VPN uygulaması olarak kullanılabilir durumda.

Dahili Reklam Engelleyiciye Sahip

Ayrıca Opera VPN uygulamasının, VPN özelliklerinin yanında yine bazı kullanıcı dostu özelliklere de sahip. Bunlardan en önemlisi belki de reklam şirketlerinin gezintileriniz esnasında sizi takip etmeyi amaçlayan reklamlarını engelleme hizmeti veren dahili reklam engelleyici özelliği.

Bir VPN’den Daha Fazlası ve Ücretsiz

Opera VPN, Wi-Fi bağlantıları sayesinde, Wi-Fi ağınızın güvenlik seviyesini de arttıracak olan bağlantı şifreleme ve koruma gibi yeteneklere de sahip. Opera VPN tamamen ücretsiz ve kullanıcı yönelimli bir uygulama olması nedeniyle de tercih edilebilir türden bir uygulama.

Diğer bazı bilindik VPN hizmetleri de ilk haftalarda tamamen ücretsiz hizmetler sunarken sonraları bu hizmetleri kaldırıyor ya da tamamen kaldırmasa da hız düşüklüğü yaşatan lokasyonları sunabiliyor. Bunların haricinde de hiç beklenmedik bir anda reklamlarını gösterebiliyorlar. Opera VPN ise tamamen ücretsiz olacak ve belki de alanında bir ilk olacak.