Makine bakım onarım sistemi, işletmedeki sistem ve ekipmanlarının potansiyellerini en iyi ve en yüksek performans da kullanabilmelerini sağlamak için üretilmiştir. Bakım faaliyetleri 4 temel amaca yönelmektedir. Bunlar;

  • Üretim maliyetini minimize edebilmek,
  • Ürün kalitesini en iyi şekilde katkıda sağlayabilmek,
  • Tesis ömrünü oldukça uzatabilmek,
  • Üretimde ki sürekliliği yakalamak ve bunun devamlı olmasını sağlayabilmektir.

Repairist Bakım Yönetim Sistemi

Büyük ya da küçük ölçekli işletmeler günümüz çağında makinalara ve donanımlarına büyük oranda yatırım yapmaktadırlar. Dolayısıyla bu yatırımın karşılığını almak istemektedirler. Tesisler ve tesislerde bulunan makinaların arıza durumları veya makinelerin kapasitesinin altında çalışması durumda önemli kayıplara sebep olmaktadır. Sıfır hataya ulaşabilmenin doğrultusunda geliştirilen makine bakım yönetim sistemi bu noktada devreye girmektedir.

Makine bakım yönetim sistemi makine, bina, teçhizat vb. ekipmanların bakım planlarını hazırlar. İşçilikleri, bakım masrafları, dış bakım giderlerini, arıza istatistiklerini takip eden ve bünyesinde işinizi ve iş yerinizde ki işleyiş akışını kolaylaştırabilmek adına birbirleriyle entegre çalışabilen modüller bulunmaktadır.

Makine bakım yönetim sistemi ;

  • Makine ve teçhizat bakımlarınızın zamanın da ve ekonomik olarak yapılmasını sağlamaktadır.
  • Her arızanın kayıt altında tutulabilmesini ve gerçekleşen arızaların ortaya çıkan maliyetlerini izlenmesini sağlamaktadır.
  • Periyodik bakım modülü’ nün sayesinde bakım için gerekli olan iş gücü, yedek parça ve maddiyatlar önceden belirlenmiş olur.
  • İş talimatı ve güvenlik önlemleri sayesinde hata yapma ihtimallerini en düşük seviyeye düşürülür. İş gücü verimliliğini arttırır ve işletmenizin geçmişteki bakımlarla ilgili bilgi havuzu oluşmasını sağlar.
  • Çoklu uyarı sistemleri sayesinde üretimi aksatan arızalar, açık arazi işlemleri, bekleyen iş talepleri, planlı bakım işlemleri, süreyi yaklaşan bakımlar, süresi geçen bakımlar ve kritik düzeyde ki stokların erken bildirimini sağlar.
  • Sınırsız sayıda ise grafiksel rapor alabilme imkanı sağlamaktadır.

Başlıca Makine bakım onarım adımları şunlardır.

A-Makine Emniyet Sistemlerinin Kontrolü

1-Kayış-kasnak koruyucuları
2-Motor kapağı ve görevleri
3-Elektrik bağlantı uçları ve çeşitleri
4-Emniyet şalteri

B-Makine Yağlama Sistemlerinin Kontrolü

1-Yağların tanımı ve önemi
2-Özellikleri ve çeşitleri
3-Yağın viskozitesi
4-Yağlama pompaları ve çeşitleri
5- Yağ hortumları
6-Yağ ve yağ seviyesi kontrolü
7-Yağlamadaki özellikler
8-Yağlamanın faydaları
9-Yağların sembolleri
10-Yağ rengi
11-Yağdanlık ve gresörlükler
12-Yağlama yapıldığında doğacak sıkıntılar
13-Yağ kataloglarının incelenmesi

Repairist Bakım Yönetim Sistemi