Yeni keşfedilmiş olan bir virüsüe göre zararlı yazılımlar tüm siber alemi tehdit eder durumda. Kaspersky tarafından keşfi gerçekleştirilen bu zararlı yazılım en korkulası yanı ise tüm işletim sistemlerinde çalışıyor olabilmesi.

Yeni Virüsler Her Ortamda Çalışabiliyorlar

Virüsler artık eskisi gibi değiller. Şu an geliştirilen virüsler artık tüm elektronik cihazları etkileyebilecek korkutucu özelliklere sahip yazılımlar olarak geliştiriliyor ve hackerlar için büyük kazanç kaynağı olabiliyorlar.

Virüsü Kaspersky Keşfetti

TheHackerNews’te yayınlanmış olan habere göre zararlı yazılımlara karşı gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla birlikte sektörün öncü firmalarından birisi olarak bilinen Kaspersky, geçmiş olduğumuz günlerde çok tehlikeli bir virüsün keşfedildiğini duyurdu.

Virüs Tüm İşletim Sistemlerinde Çalışabiliyor

Normal virüslerden en büyük farkı ise bu virüsün geliştirildiği yapıya dayalı olarak tüm sistemlerde çalışmasının mümkün olması. Bu da bu virüsün Windows, Linux ve Mac OS X sistemlerini tehdit ettiği anlamına geliyor.

Yazılım C++ ile Geliştirilmiş

Virüs yazılımının C++ dili ile yazıldığını keşfeden Kaspersky, virüsün sıradan bir trojan virüsün sahip olduğu tüm özellikleri, tüm işlevleri, işletim sistemi gözetmeksizin gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Bağlantı AES-256 Şifrelemesi ile Korunuyor

Hacker ile kurban arasında gerçekleştirilmiş olan bağlantıyı AES-256 tipi bir şifrelemeye dayalı olarak gerçekleştiren bu virüs, hackera ulaşılmasını neredeyse imkansız bir hale getiriyor. Virüsün şu an için nasıl ve kimlere bulaştığına dair bir detay bulunmazken, kullanıcılar için korkutucu olacağı kesin.