Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi NOAA güneş fırtınasının gerçekleşeceği tarihlere dair tahminlerde bulunurken fırtınanın en çok etkileyeceği bölgeleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Güneş Fırtınası Nedir?

Carrington Olayı olarak bilinen 1859 güneş fırtınası, solar döngü sırasında meydana gelen oldukça güçlü bir jeomanyetik güneş fırtınasının oluşumunu gözler önüne sermişti.
Koronal kütle ejeksiyon ve/veya bir solar alevin Dünya’nın manyetosferini vurması sonucu meydana gelen olay, geceye tanıklık edenlerde unutamayacakları bir izlenim bırakmıştı.

Tehlikeler Dikkatli Olun Mesajı Veriyor

Bilim insanlarının, neden olacağı tehlikeler sebebiyle oldukça dikkatli olunması yönündeki uyarıları nezdinde, güneş fırtınasının yakın bir tarihte yeniden gerçekleşeceğine ilişkin kanıtlar ortaya konulmuştu. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi(NOAA), dünyanın yakın bir gelecekte güneş fırtınasına maruz kalabileceğini belirtiyor.

Ne Zaman Gerçekleşecek?

NOAA’nın yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan veriler, dünyanın ne zaman güneş fırtınasına maruz kalacağına ışık tutuyor. Gerçekleşecek fırtınadan dünyada en çok etkilenecek bölgelere ilişkin tahminlerde de bulunan NOAA, fırtınan tüm dünyada etkisini göstereceğini belirtti.

Avrupa merkezli ülkelerin ABD’ye oranla fırtınadan daha fazla etkilenebileceğini ifade eden NOAA, bölge yetkililerinin konuyla ilgili tedbirlerlerini almaları gerektiğini dile getirdi.