Facebook at Work olarak daha önceden bilinen Facebook’un yeni ürünü Facebook Workplace olarak değişti ve yeni haliyle kullanıcılarının kullanıma sunuldu.

Facebook İnternetin En Değerli Firmalarından

Facebook, Google ile birlikte internette yer alan en değerli firmalardan. İnternette pek çok firmanın reklam noktasında iş ortağı olarak da kabul edilen Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi önemli sosyal medya uygulamalarının da sahibi konumunda.

Facebook ve Google Ciddi Rekabet İçerisindeler

Google ile internet aleminde ciddi bir rekabet yaşayan Facebook, dünyada pek çok şirket, organizasyon ve grup tarafından kullanılan Facebook at Work hizmetinin adını ve yapısını değiştirerek Facebook Workplace olarak güncellendi.

Daha Önceleri Google’da G-Suite’i Duyurmuştu

Geçmiş olduğumuz günlerde de Google’ın, Google Apps hizmetini G-Suite adı ile güncellemesinin ardından Facebook’un bu hamlesi de dikkatleri üzerine çekiyor.

Sadece Antarktika Kıtasında Kullanılmıyor

Henüz yeni olmasına rağmen dünya çapında binden fazla organizasyon ve 100 bin üzerinde grup tarafından da kullanılan Workplace ile ilgili olarak Facebook, bazı dikkat çeken veriler açıkladı;

– Hindistan, Norveç, ABD, Birleşik Krallık ve Fransa gibi ülkeler Workplace’i en çok kullananlar arasında.

– Workplace şu anda sadece herhangi bir ülkesi bulunmayan Antarktika kıtasında kullanılmıyor.

– Facebook, Work ile birlikte özellikle de ofisleri bulunmayan ve bu nedenden dolayı da masa başında çalışmayan insanlar için çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Facebook Workplace’in mobil özelliği sayesinde perakende sektöründe çalışan insanlar, gemi mürettebatları ve baristalar gibi daha önceleri geleneksel olarak iş yeri araçlarına erişim imkanı olmayanlar da artık bu araçlara erişim sağlayabiliyorlar.