Yeni nesil yazarkasa pos endüstrisinin öncü şirketlerinden Ingenico firması ile yapılan çalışmalar sonucunda mali onaylı Ingenico yeni nesil seyyar yazarkasaPOS iWE280 arasındaki entegrasyon tamamlanarak hayata geçirdi.

Entegrasyon ile işler daha kolay

Ingenico yeni nesil yazarkasa

AybitPos – Restoran Otomasyon Sistemi ile Ingenico YazarkasaPOS arasında sağlanan entegrasyon, sektördeki işletmelere pek çok konuda kolaylıklarıda beraberinde getiriyor.  Restoranlarda masa numarasını giren garsonun otomatik olarak adisyon bilgilerini Ingenico yazarkasaPOS üzerine çağırmasını sağlayan sistem, yine otomatik olarak adisyona uyumlu yazarkasa fişinin basılmasını ve tahsilatın alınmasını olanak sağlıyor.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6.3.2018’de “Perakende Mal Ve Hizmet Satışlarında Kullanılan Satış Uygulama Yazılımları, Sipariş ve Harici Sistemlerin Ödeme Kaydedici Cihazlarla Bağlantılı Olarak Kullanılması Zorunluluğu Hakkında Duyuru” başlıklı bir duyuru yayınladı. GİB’in https://ynokc.gib.gov.tr/ sitesindeki “YN ÖKC Uygulamasına İlişkin Duyurular” bölümünden de ulaşabilirsiniz.

Atılım Yazılım olarak ingenico firması ile 2 çeşit entegrasyonumuz bulunmaktadır.

  • GMP3 Bağlantılı EFT-POS entegrasyonu (AybitPOS’a kablo ile bağlantı)
  • TSM Bağlantılı EFT-POS entegrasyonu(AybitPOS’a kablosuz bağlantı)

GMP3 bağlantılı EFT-POS entegrasyonu; kasada ödeme olan tüm işletmelerde kullanılabilir. Örn: Self Servis, Pastane, Kuruyemiş satışını yapan firmalar.

TSM bağlantılı EFT-POS entegrasyonu; Kablosuz haberleşme imkanı sunmaktadır. Masada veya kapıda ödeme hizmeti veren bütün işletmeler kullanabilir. Örn: Restoran, Cafe, Paket Servis,Bar vb. işletmeler kullanabilir.

İngenico EFT-POS cihazının içerisinde yemek çeki sistemi de bulunmaktadır. Sistem üzerinden yemek çeki satışları yapılmaktadır. Multinet, Sodexo, Ticket Edenred, MetropolCard yemek çekleri bulunmaktadır.
Ingenico yeni nesil yazarkasa426 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin faaliyetlerinde seyyar EFT-POS (IP tabanlı akıllı yazar kasa) cihazı kullananlara ve yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflere 01/01/2016 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazları (YÖKC) kullanma mecburiyeti getirildi. Yani seyyar banka EFT-POS kullanan işletmeler yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadır. (Perakende mal satışı ve hizmet ifasında bulunan işletmeler).