Windows kullanıcılarını etkileyen yeni bir çeşit olan zararlı yazılım orjinalini aratmayacak türden sahte bir mavi ekran hatası göstererek sizi destek hattını aramaya yönlendiriyor.

Mavi Ekran Windowsla Özdeşleşti

Windows işletim sistemlerinde en baştan beridir ciddi bir hata oluştuğunda ortaya çıkan kurtuluşu yolu mavi ekranlar. Artık bu mavi ekranlar dolandırıcıların da gelir kapısı olmuş durumda.

Sahte Güvenlik Yazılımı İle Geliyor

İster Windows kullanın ister kullanmayın. Mavi ekranı mutlaka biliyorsunuzdur. Bunun sistemde ya da donanımda bir sorun teşkil ettiğinin de farkındasınızdır. Microsoft’un güvenlik yazılımı olan Microsoft Security Essentials’ın değiştirilmiş halin olan zararlı yazılım, kopya bir sahte sayfadan indirildiğinde ortaya çıkıyor.

Uygulama Yüklendiği Anda Gelen Bir Hata

Uygulama yüklenir yüklenmez size sahte bir mavi ekran hatası veriyor. Fare ve görev yöneticisine ulaşmanızı engelleyen bu yazılım, gerçek mavi ekran hatasının tam aksine sizi bir teknik destek hattına telefon numarası vererek yönlendiriyor.

Sorunun Çözümü İçin Ücret Talep Ediliyor

Bu numarayı aradığınız zaman ise karşınıza çıkan dolandırıcılar, sizden ücret talep ederek bilgisayarınızda bulunan sorunu çözebileceklerini söylüyorlar. Yani henüz olmayan bir sorun için çok da bilinçli olmayan kullanıcılardan yararlanarak kazanç sağlayan bu kişiler ciddi suçlar da işlemiş oluyorlar.

Güvenli Kaynaklara Başvurun

Böyle bir durumla karşılaşmamak için en başta dikkat etmeniz gereken şey, internetten program indirirken güvenilir bir kaynak olduğundan emin olmanız.Yine olur da böyle bir sorunla karşılaşırsanız da, destek hattını aramayıp bilgisayarınızı yeniden başlatarak virüs taraması yapmanız gerekiyor. Hemen ardından da Microsoft ya da BTK’ya durumu bildirerek kişilerin yakalanmasına yardım edebilirsiniz.