Tarayıcı pazarında edge ile farklı bir konuma gelen Windows her ne kadar ilerleme kaydetmiş olsa da hala Chrome ve Firefox’un gerisinde.

%36’lık Bir Pil Ömrü

Bu durumu gören Microsoft, Edge kullanımını arttırmak için farklı bir yola başvurdu. Artık Windows 10 kullanıcıları, Chrome kullanırken Edge’e geçerseniz %36 daha fazla görüntüleme zamanı ve pil ömrüne sahip bir bilgisayarınız olur şeklinde uyarılar görmekteler.

Bu konu hakkında açıklama yapan Microsoft firması da Windows 10 kullanıcılarının Chrome tarayıcısının Edge’e oranla daha fazla kaynak tükettiğini kullanıcılara bildireceğini açıkladı.

Firefox ve Opera İçin De Aynı Uyarılar Mevcut

Geçen ay yapılan açıklamada Edge’in Chrome, Firefox ya da Opera gibi rakiplerinden daha az kaynak tüketimi yaptığını duyuran Firefox, rakiplerine açmış olduğu bu savaşı bir adım daha öteye taşıyarak kullanım anında da bilgiler verecek.

Microsoft’a göre Windows 10’a geçen kullanıcılar %36 oranında daha uzun tarayıcı süreci ve pil ömrüne sahip olacaklar. İlk bilgilendirme mesajlarının Temmuz ayının başlarında görüntülenmeye başladığı ise bir diğer haber konusu olurken bu uyarılar sadece Chrome için değil. Kullanıcılar, Firefox için de yine Edge kullanın benzeri mesajlar alacaklar.

İpuçlarını Dileyen Kapatabilecek

Dileyen kullanıcılar bu bildirimleri, bildirim ayarları bölümünden Windows İpuçlarını devredışı da bırakabilirler.