WhatsApp Masaüstü Uygulaması günümüzün en popüler uygulamalarından

WhatsApp Masaüstü Uygulaması ile Telefon Derdi Kalmadı

Bir zamanlar bilgisayarımızda sohbet programları sayesinde insanlar ile iletişim kurardık. Daha sonraları cep telefonun yaygınlaşması ve SMS paketlerinin uygun fiyatlarla operatörler tarafından müşterilerine sunulması insanlar arasında SMS ile haberleşmeyi yaygınlaştırdı.

Cep Telefonları Akıllandıkça, SMS Kullanımı Azaldı

Cep telefonlarının akıllılaşmasıyla, SMS’in yerini tutan bazı uygulamalar geliştirildi. Bu uygulamalar sayesinde artık insanlar SMS tarifelerine de para ödeme derdinden kurtuldu. Hatta ülkemizde bazı operatörler de artık SMS servislerini ikinci plana çekip kendi akıllı telefon mesajlaşma uygulamalarını yayınlamaya başladılar. Bunları çeşitli kampanyalarla, televizyon reklamlarıyla da öğreniyoruz.

Büyümesini Sürdüren WhatsApp Facebook Tarafından Satın Alındı

Geliştirilen bu uygulamalardan en popüler olanı WhatsApp yayınlandığı günden beri popülerliğini korumaktadır. Giderek artan kullanan sayısıyla Mark Zuckerberg’in yatırım yapacağı bir uygulama da oldu. WhatsApp uygulaması 19 milyar dolar’a Facebook’a satıldı.

Bu satış ile birlikte kısa süre sonra önceleri paralı olan WhatsApp tamamen ücretsiz olmuş oldu. Önceleri mobil sistemlerde çalışan WhatsApp artık kişisel bilgisayarlarımıza da girdi. Bilgisayar başında otururken aynı zamanda WhatsApp ile bağlantıda olmalıyım diyenler için geliştirilen bu uygulama bugün Windows, Mac OS ve açık kaynak kodlu olmak üzere Linux dağıtımları üzerinde de yer almaktadır.

Masaüstü Platform ve Mobil Platform Uyumlu

Uygulama başlarda mobil için geliştirilmiş olsa da bugün masaüstü platformda mobil’de taşıdığı özellikleri taşıyor. Bildirim alma, ses gönderme, ses alma, resim gönderme alma gibi özelliklere masaüstü ortamda da sahip oluyorsunuz. Ayrıca yine güzel bir özellik var ki çok önemli. Uygulamada masaüstü tarafında aldığınız mesajlar senkron şekilde telefona da geliyor. Masaüstü uygulamada gelen mesajlara bakmazsanız telefonunuza bildirim geliyor. Burada mesajın okunmamasından dolayı böyle bir bildirim alıyorsunuz.

Uygulamayı İndirin

Uygulamayı indirmek için tarayıcınızdan https://www.whatsapp.com/download adresine girip sağ tarafta yer alan “Mac or Windows PC” bölümünden sisteminize uygun olan WhatsApp sürümünü indirin. Uygulamayı kurduktan sonra, uygulamayı açın ve cep telefonunuzda bulunan WhatsApp uygulamasına giriş yapıp, Ayarlar menüsü altında bulunan WhatsApp Web seçeneğine dokunun ve karşınıza gelen QR kod tarayıcıyı kullanarak uygulayı masaüstünden kullanabilirsiniz.

Aynı Ağ Üzerinde ve Cihazlar Birbirine Yakın Olsun

WhatsApp uygulamasını kullanırken mümkün olduğunca telefonun kullandığınız cihaza yakın olması gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. Aynı ağ üzerinde olmanız da gereken başka bir husus.