Ücretsiz Restoran Yazılım Sistemlerinin Dezavantajları bir hayli fazladır. İşletmeler bu durumdan çok sık şikayet ederler. Gerekli desteğin verilememesi, yetersiz kalması gibi durumlar örnek gösterilebilir.

Restoran yazılımları; Restoran, cafe, bar, sosyal tesis ve gece kulübü gibi yerlerde masa ve adisyon işlemlerini kolayca takip edebilmek amacıyla kullanılan yazılımlardır.

Genel olarak işletmelerin maliyetlerini düşürmeye yarayan bu yazılımlar son zamanlarda oldukça popüler bir şekilde işletmelerde kullanılmaktadır.

Bu tür yazılımların iki çeşidi vardır ücretli lisanslı yazılımlar ve ücretsiz lisansız yazılımlar. İşletme sahipleri bu iki tercih arasından maliyet oluşturmayacağını düşünerek ücretsiz restoran yazılımlarını tercih etmektedir. Fakat durum işletme sahibinin istediği gibi gitmez çünkü bu tür yazılımlar işletmeye ücretli yazılımlardan daha maliyetli olmaya başlar.

Restoran sipariş programı ücretsiz olduğunda çok cazip gelmektedir. Fakat bu sistemin birazdan açıklayacağız dezavantajlarını öğrenince ücretli restoran yazılımları kullanmaya başlayacaksınız.

Ücretsiz Restoran Yazılım Sistemlerinin Dezavantajları Nelerdir? Başlıklı makalemizde siz değerli müşterilerimizi ücretsiz restoran yazılımı kullanmak neden sakıncalı aktarmaya çalışacağız.

Ücretsiz Restoran Yazılım Sistemlerinin Dezavantajları Nelerdir?

Güvenlik Sorunları

Bu tür sistemler ağ bağlantıları üzerinden kurulduğu için bir takım güvenlik zafiyetlerini de beraberinde getirmektedir. İşte ücretsiz olarak sunulan restoran yazılım programlarında hiçbir şekilde bir güvenlik kalkanı oluşturulmamakta ve kötü niyetli kişilerin kullanımına açık bırakılabilmektedir. Ücretsiz restoran yazılımı programlarına sonradan güvenlik eklentileri eklenmeye çalışıldığında ise çok büyük maliyetlere katlanılmak zorunda kalınabilmektedir.

Oysa ücretli olarak alınan restoran yazılım sistemleri güvenlik eklentileri ile kötü niyetli kişilere karşı kalkan görevi görmekte ve yazılımlarınızı korumaktadır.

Teknik Destek Eksikliği

Ücretli yazılımlar profesyonel teknik destek hizmeti sunmaktadır. Oysa ücretsiz restoran sipariş programı kullandığınız sorunlarınız karşısında profesyonel teknik destek hizmeti bulamazsınız.

Bu da kullandığınız ücretsiz restoran yazılımı programının sorunlarını çözememenize ve işletmenizde o ana kadar kurduğunuz tüm sistemin çökmesine neden olabilmektedir.

Güncelleme Sorunları

Ücretsiz yazılımların en büyük dezavantajları arasında güncelleme sorunları gelmektedir. Bu tür programlar ücretsiz olduğundan dolayı ücretli yazılımlarda olan otomatik güncellemeleri yapmamakta veya yeni çıkan sürümlerin yazılıma yüklenmesine izin vermemektedir.

Buda doğal olarak ücretsiz restoran programının güvenlik zafiyetleri ile karşılaşmasına neden olabilmektedir. Ücretli restoran yazılımı programlarında otomatik güncellemenin yanında bu güncellemeler ile ilgili olarak 7 gün 24 saat müşteri hizmetleri desteği dahi alabilmektesiniz.

Ek Teknik Maliyetler

Bu tür sistemlerde oluşabilecek teknik sorunlar karşısında tek başınıza sorunun altından kalkamadığınız durumlarda yardım alacağınız servis elemanlarının ücretleri bir hayli yüksek olabilmektedir. Bu da doğal olarak ücretsiz yazılımların ücretli yazılımlara oranla daha maliyetli bir konuma gelmesine neden olabilmektedir

Kişiselleştirme Sorunları

Bu tür yazılımları işletmenizin yapısına göre kullanmak isteyebilirsiniz fakat ücretsiz restoran yazılımları bu kişileştirmelere izin vermeyebilir. Bu durum restoran programının kolay kullanılmasını engelleyebilmektedir.

Ücretli olarak sunulan restoran programları ise oldukça geniş seçenekler ile her türlü kişiselleştirmeye imkân tanıdığı gibi kişiselleştirme sorunları ile karşılaşmanızda müşteri hizmetleri desteğini sizlere sunabilmektedir.

Hız Sorunu

Restoran yazılımı programlarının kullanıldığı yerler genel olarak iş akışının hızlı olmasının gerekli olduğu yerlerdir. İşte bu noktada kullandığınız bu ücretsiz restoran programı oldukça yavaş olabilmekte bu durum işinizde aksaklıklara neden olmakta ve doğal olarak müşteri kayıpları yaşamanıza neden olabilmektedir.

Yukarıda saydığımız 6 madde restoran sipariş programı ücretsiz sunulmasına rağmen oluşturduğu büyük dezavantajları göstermektedir. Pişman olmamak için ücretli lisanslı restoran programı kullanmaya özen gösterin.

Eğer işletmenizde lisanslı, müşteri desteğini kusursuz sağlayan bir Restoran Otomasyon Yazılımı istiyorsanız 0262 255 52 12 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir veya demo talebinde bulunabilirsiniz.