Foursquare resmi blogu üzerinden gerçekleştirilmiş olan bir açıklamaya göre Swarm uygulamasında tam olarak 10 milyarıncı check-in’in yapılışı kutlanıldı.

Gün Boyu Ekstra Puan

Bu duyuru ile birlikte swarm kullanıcılarına da teşekkür eden uygulama, bunun şerefine dün gün boyunca yapılmış olan tüm check-inlerin ekstradan 100 puan kazandırdığını da açıkladı.

Rekor Türklerde

Swarm tarafından yapılmış olan bu kutlama ve teşekkür mesajlarının haricinde ayrıca çok önemli veriler de paylaşılmış oldu. Bu verilerden en çok dikkat çekeni ise tabii ki Türklere ait rekor. Türkler dünyanın çeyreği kadar check-in yapan kesim. Türkiye bu kapsamda dünyada en çok check-in yapılan ülke konumunda.

En Değerli Ülke Türkiye

Türklerin foursquare ve swarm uygulamasını yoğun olarak kullandıkları bilinen bir şeydi. Ancak swarm için en değerli ülkenin ya da istatistiki anlamda en değerli ülkenin Türkiye olduğunu görmek ayrı bir şaşırtıcı gelişme.

Tam 2.5 Milyar Check-in Türkiyeden

Foursquare’in paylaşmış olduğu verilere göre ise Swarm’da bugüne dek yapılmış olan 10 milyar check-in’in tam 4 te 1’i yani 2,5 milyarı Türkiye’den yapılmış. Şu anda bu rakam daha da artmakta. Bu sayının her geçen gün artacağı da şüphesiz olarak biliniyor.

Foursquare tarafından yapılan açıklamaya göre ilk check-in 2009 yılında Everest’te dünyanın en yüksek check-in noktasında yapılmış. En çok check-in alan yerin ise Lut Gölü olduğu belirtildi.