Kullanıcılar tarafından sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen aktivitelere farklı bir bakış açısı getiren Snapchat, sektördeki varlığını sürdürebilmek adına yeni girişimi ile birlikte kullanıcılarına daha kaliteli bir uygulama deneyimi yaşatmayı hedeflediğini duyurdu.

Filtre Kullanım Tercihleri Önemseniyor

Snapchat şu anda kendi bünyesine katmış olduğu bu yeni özelliklerle kullanıcıların filtre kullanım tercihlerine de odaklanırken, hitap etmiş olduğu kullanıcı kitlesini de daha geniş, daha uç noktalara ulaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Snapchat Güncellemesine Dair Detaylar

Snapchat Android ve iOS kullanıcılar için getirmiş olduğu bu yeni özellikler ile daha çeşitli seçeneklere sahip olan bir uygulama deneyimini kullanıcılarına sunacak.

İtalik ve Bold Başlıklar Geliyor

Kullanıcılar artık italik ve bold seçenekleri ile görsel başlıklarını ayarlayabileceklerken, parmaklarını metnin üzerinde tutarak yani basılı tutarak da metinlerin altlarını çizebilecekler.

Başlıklar Videolarda Konumlandırılabilecek

Snaplerini video şeklinde göndermeyi tercih eden kullanıcılar da unutulmayarak, söz konusu başlıkları videonun herhangi bir bölgesine, istedikleri boyutlarda ayarlayıp kullanabilecekler. Kullanıcılar, videoların üst kısmında yer alan “T” harfine basılı tutarak da istedikleri boyutlarda başlıklar oluşturabilecekler ve bu oluşturdukları başlıkları videolar üzerinde kullanabilecekler.

Snap Lens Deneyimi İyileştirilecek

Sunulacak olan bir başka özellik ise ise kullanıcıların zorluk yaşamış olduğu bir özellik hakkında olacağa benziyor. Yüz efektleri için snap lenslerinin aktif olması gerekiyordu. Bunun için de ekrana uzun süre basmaları gerekmekteydi. Artık bunun yerine kullanıcının yüzüne yapılacak olan ufak bir tıklama ile bu özelliğin de aktif edilmesi mümkün kılınacak.

Kullanıcılar Kendi Filtrelerini Oluşturabilecekler

Kullanıcılarca belki de en çok sevilecek özellik ise yıl başında ya da sonraki aylarda kullanıcılara sunulacak olan kendi filtrelerini meydana getirmesine dair bir özellik. Snapchat web sitesi üzerinde yer alan kişiselleştirilmiş filtreleri meydana getirebilecek olan kullanıcılar, artık daha kolay bir şekilde kendi filtrelerini de oluşturabilecekler. Şirket yine de kullanıcıların Photshop bilgilerinin olmasının daha iyi olacağı kanısında.

Snapchat En Önemli Özelliğine Yoğunlaşacak

Facebook’un daha çok video merkezli oluşu, Instagram’ın hikayeler özelliğinin üzerine yoğunlaşmasının ardından Snapchat ise uygulamasının hangi yönde yoğunlaşacağına dair detayları böylece bu güncellemelerle paylaşmış da oldu. Snapchat’in rekabet edebilmek adına en önemli özelliği üzerinde yoğunlaşması bekleniyor yani Snapchat anlık fotoğraflar üzerinde canlı değişimler gerçekleştirme imkanı sunan özellikleri üzerinde daha yoğun mesai harcayağaca benziyor.

Snapchat’in bu politika ile birlikte gelecekte kullanıcılarına ne tarz güncellemeler sunacağı da hem kullanıcılar hem de rekabet etmiş olduğu diğer sosyal medya platformlarınca da merak konusu olacağa benziyor.