Gün geçtikçe büyümesi de o orantıda devam eden sosyal medyanın şu sıralar en popüler uygulaması olan Snapchat, nakit paraya olan ihtiyacını karşılamak amacıyla hisse senetlerinin halka arzının gerçekleştirileceğini açıklayarak buna dair çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Nakit Kaynağı Oluşturma İsteği

Son yılların en hızlı büyüme gösteren şirketlerinden birisi olan Snapchat, bu doğrultuda yatırım konusundaki girişimlerini de sürdürmekte olduğunu yapmış olduğu hamlelerle gösterdi. Mali kaynak oluşturma çabası güderek nakit ihtiyacını karşılama amacı güden Snapchat, şirketin hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmek istiyor.

Snapchat Halka Açılıyor

Engadget sitesinde yer alan habere göre Snapchat’in hisse senetlerine halka arzına dair işlemlerin en geç 2016 sonunda ya da 2017 başında gerçekleştirilmiş olması beklenmekte. Snapchat tarafından kesin rakamlar belirtilmemiş olsa da şirketin geçen yıl içerisinde toplam olarak 16 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olarak lanse ediliyordu.

2013 Yılında Facebook Teklif Vermişti

Snapchat’in söz konusu tercihinin nedeni ise kendisine nakit para yoluyla mali kaynak oluşturmak olduğu vurgulanıyor. Piyasada yer alan birçok yatırımcının da Snapchat ile ilgilendiği biliniyordu. 2013 yılında da Facebook, Snapchat uygulamasını satın almak adına 3.9 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Bu teklif şirket yöneticileri tarafından reddedilmişti.