Düşünün sadece bir başarı birinin hayatını iyi yönde değiştirebiliyor. Bu başarının ne kadar büyük olduğunun da pek önemi yok aslında. Bunun için kelimelerin ağızdan çıkması yeterlidir ya da Facebook’ta bir gönderi paylaşıyor olmanız da bu konuda yeterlidir. Colin Ross 31 yaşında, Facebook’ta gitmiş olduğu bir restorana dair gönderi paylaşınca, küçük bir restorana ve sahibine devasa bir ün kazandırdı.

Colin Kimseyi Göremeyince Şaşırdı

Colin, cumartesi günü Kanada’nın Alberta eyaletinde yer alan Lethbridge kentinde bulunan Whitbie’s Fish & Chips ismindeki samimi görünen bir mekana gittiğinde her şeyin de başlangıcını oluşturdu. Colin mekanda büyük bir şaşkınlık içerisindeydi. Çünkü restoranda Colin haricinde sadece bir kişi bulunuyordu o da restoranın 70 yaşındaki sahibi olan John McMillan.

Müşteriler Gelmiyor, Maaşlar Ödenemiyordu

Colin Ross şaşkınlığını gizleyemezken, o esnada bir balık sipariş etti ve mekanın hem oldukça temiz hem de düzenli olduğunu fark etti. Colin, John’a işler nasıl gidiyor her şey yolunda mı diye sorduğunda ise yaşlı adamdan almış olduğu “uzun süredir müşteri gelmiyor hatta maaşları bile ödeyemiyoruz” cevabı Colin’i bir hayli üzdü.

8.000 Kişi Tarafından Paylaşım Yapıldı

Bu duruma üzülen Ross mutlaka bir şeyler yapmalıydı ve bunun için herhangi bir şekilde tereddüt bile etmeden restoranın tanıtımı için yardım elini uzattı. Böylece Colin’in Facebook sayfasından görüntülenen bir gönderi ile birlikte John’un mekanına yüzlerce müşteri de gelmiş oldu. Salı günü itibariyle Whitbie’s 400 müşteri kazamıştı ve Cuma günü de bu sayı 500’e gelmişdi. Hiç şüphesiz ki bunda katkısı olan Colin’in sayfasındaki o paylaşım da 8.000 kişi tarafından paylaşım almıştı.

İlk Defa Bu Denli Müşteri Geliyor

Şu anda restoranın otoparkına kadar potansiyel olabilecek müşterilerden oluşan bir kuyruk bulunmakta. John’un yedi yıldır sürdürmüş olduğu bu işte ilk defa bu denli çok ziyaretçi aldığı görülüyor.

Sosyal Medyanın Gücü İşletmeleri Büyütebilir

Global News tarafından John ile yapılan röpörtajda en büyük hayalini açıklayan John, insanların seveceği kendine ait bir “fish and chips” dükkanına sahip olmak istiyor. Ve aslında Colin’in yani bir diğer deyişle de sosyal medyanın gücüyle bu hayal gerçeğe de dönüşüyor.

Colin’in Müşteri Getiren O Paylaşımı


Bugün sadece mekanın sahibi olan 70 yaşındaki beyefendiden başka kimsenin bulunmadığı Whitbie’s Fish & Chips’i ilk kez ziyaret ettim. Ona işlerin nasıl gittiğini sordum ve bana günü sonunda kendisine bile bir ücret ödeyemediğini söyledi. Bu gerçekten beni rahatsız etti. İnsanların durumunun iyi olmasını istiyorum, özellikle de zamanını buna ayıran 70 yaşındaki bu adamın. Mekanın sahibi gerçekten klas bir adamdı, yani ben Lethbridge’deki herkesten bu çalışkan adamı desteklemek için bu gönderiyi paylaşmalarını rica ediyorum, o bunu gerçekten hak ediyor.