Güneş sistemimizde bir önemli olay daha yaşandı. Yaşanan bu olay tabi ki NASA tarafından da hemen araştırılmaya başlandı.

Araştırma Sondası Uzay Yolunda

Güneş sistemimizde bulunan çok az şey, tamamen demir ve nikelden meydana gelen meteor kuşağı kadar ilginç durumda. NASA, bu nedenle bu gizemi aydınlatabilmek adına araştırma sondasını uzaya yollamaya karar verdi. Söz konusu olay, Psyche olarak da isimlendiriliyor.

İlk Kez Metal Bir Gezegen Keşfedildi

Psyche projesinin başındaki NASA yetkilisi Lindy Elkins-Tanton, “İnsanoğlu buzdan ve taştan oluşan gezegenleri ve meteor kuşaklarını gözlemledi. Tarihimizde ilk kez tamamen metalden oluşan bir yapıya şahit olduk. Bu gizemi çözmek zorundayız ve bu gizemi çözmeye kesinlikle niyetliyiz.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın Çekirdeğini Anlamanın Bir Yolu

Söz konusu meteor kuşağının, Güneş sistemimizin ilk günlerinde yok olan küçük bir gezegenin çekirdeği olduğu düşünülüyor.

Lindy Elkins-Tanton, “Dünya’nın çekirdeğindeki basınç, yüzeydeki basınçtan 3 milyondan fazla. Asla Dünya’nın çekirdeğini inceleyemeyeceğiz. Psyche’ı inceleyerek dünyada yapamadığımızı, uzayda gerçekleştirmiş olacağız.” açıklamasında bulunuyor.

NASA’nın diğer bir görevi ise Jüpiter’in yakınlarındaki Lucy göktaşı kuşağını incelemek. Lucy ve Psyche fenomenleri hakkında görev, 2021 ve 2023 yılllarında başlayacak.