Fluent tarafından yayınlanan son verilerde 1.5 milyon kadar Android kullanıcısının, iPhone’a geçiş yapması beklenmekte.

Android Kullanıcıları da iPhone’a Geçiş Yapacak

Fluent’in yayınlamış olduğu son verilere göre iPhone 7’nin önceki senelerde çıkmış olan iPhone modellerine göre çok fazla ses getirmeyeceği düşünülüyor. Araştırmalara göre şu anki iPhone kullanıcılarının da yalnızca üçte birinde yeni modelde çok önemli değişiklikler olacağına dair fikirler bulunmakta. Yine de Apple, iPhone kullanıcıları kaybettiğinden daha fazla Android kullanıcısını kendisine çekmeyi başarıyor.

ABD’de 198.5 Milyon Akıllı Telefon Sahibi Var

ComScore tarafından yayınlanmış olan rakamlara baktığımızda da Ocak 2016’da Amerika’da bulunan 198.5 milyon Akıllı Telefon sahibinin olduğunu görmekteyiz. Bunların da yaklaşık %52.8’i Android kullanıcısı olurken, %43.6’sı iPhone kullanmakta.

1.5 Milyon Kullanıcı Android’e Geçiş Yapabilir

ComScore rakamlarına bakılarak Fluent tarafından yapılmış olan araştırmaya dair tahminler de yürütülebilir. Fluent, tüm iPhone kullanıcılarının yaklaşık %29’unun bu sene içerisinde yeni bir telefon alacağına kesin gözüyle bakmakta. Bunların da yine %87’si yani 21.8 milyon kadarı Apple kullanmaya devam edeceğe benziyor. Kalan yaklaşık %6’lık kısım da Android’e geçiş yapmayı düşünüyor. Bu da yaklaşık olarak 1.5 milyon ABD’li iPhone kullanıcısının Android’e geçiş yapacağı anlamına gelmekte.

Aslın da bu Apple için tamamen kötü bir haber olduğu anlamına da gelmemekte. Android kullanıcılarının da %22’lik bir bölümü kesinlikle bu yıl cihazlarında bir yükseltme yapacaklar. Yüzde 17’lik bir kısım da iPhone’a geçiş yapacak şeklinde beklentiler yer almakta.

4 Milyon Android Kullanıcısı da iPhone’a Geçecek

Bu yüzde gerçek rakamlara vurulduğu 4 milyon kadar Android kullanıcısının Apple’a yani iPhone’a geçiş yapacağı anlamına da gelmekte. Tüm veriler birleştirildiğinde ise 12 aylık bir süreçte sadece en az 25 milyon kadar yeni iPhone satışı gerçekleştirilecek. Bu Apple için bir rekor olarak görülmese de yaşayacağı kayba göre iyi bir sonuç olarak söylenebilir.