Akıllı telefon sektörünün lider firmalarından olan Apple, akıllı telefonlarda bulunan parmak izi okuyucularını kullanarak telefon hırsızlığını bitirmeyi hedefleyen çalışmalar yaptığını açıkladı.

Hem Parmak İzi Hem Fotoğraf Çekecek

Apple tarafından dün Nisan ayında almış olduğu bir patent kamuoyu ile paylaşıldı. U.S. Patent and Trademark Office yani Amerikan Patent ve Telif Ofisi tarafından da paylaşılan patent, Apple’ın parmak izi okuma özelliğine sahip olan sensörleri kullanarak, kullanıcısını tanıyan ve gerekli durumlarda fotoğraf da çekerek kullanıcısının kimliğini bulmaya çalışan bir yazılım üzerinde çalıştığına dair bir açıklama yaptı.

Parmak İzi Uyuşmazsa Fotoğraf Çekilecek

Parmak izi uyuşmazlığının oluşabileceği durumlar düşünülerek akıllı telefonlarda yer alan ön kamera kullanılarak gizli bir şekilde fotoğraf çekebilen yazılım, duyurulan patente göre fotoğrafları da Apple’ın datacenter’larına gönderebilecek.

Yazılım 2017’den İtibaren Kullanılabilir Olacak

İlgili yazılımın Eylül ayında satış işlemi gerçekleştirilecek olan iPhone’larda yer alıp almayacağı sorular sorular arasındaydı. Apple’dan gelen bilgilere kullanıcılar bu konuda üzülebilirler. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre patentte yer alan yazılım ancak 2017 senesinde kullanılabilir olacak.