Tam olarak 8 yıl önce vatandaşların hizmetine giren e-Devlet şu an çoğu vatandaş için hayat kurtarıcı özelliğe sahip. Peki bu 8 yıl içerisinde e-Devlet nasıl bir ilerleme gösterdi, nasıl bir ilerlemeye sahip.

e-Devlet hakkında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, e-Devlet Kapısı’nın kullanım oranlarını açıkladı.

e-Devlet Büyümeye Devam Ediyor

e-Devlet’e kayıtlı kullanıcı sayısı bugün 28,5 milyona ulaştı şeklinde açıklama yapan Bakan Arslan, 22 hizmetle yayına başlayan e-Devlet’in şu an tam 256 kamu kurumuna ait 1532 entegrasyonla yoluna devam ettiğini belirtiyor.

Ayrıca e-Devlet’e her ay yaklaşık 30 milyon giriş yapıldığı ve 15 yaşını doldurmuş her vatandaşa hizmet verdiği de göz önüne alındığında bu türkiyenin yaklaşıkolarak %50’si tarafından kullanıldığını da söylememize olanak sağlıyor.

100 Milyon TL Tasarruf Sağlandı

Ayrıca yaygınlaşan mobil ortamda da var olan e-Devlet’in bu ortam üzerinden de sıkça kullanıldığını belirten Bakan Arslan, üniversiteleri örnek göstererek, farklı illerdeki üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilerin seyahat ve konaklama ihtiyacının ortadan kalktığı, bu işlemin doğrudan e-Devlet üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Bu hizmet sayesinde sadece geçen yıl 100 milyon TL tasarruf sağlandığı da belirtilen veriler arasında.

Türksat tarafından geliştirilen uygulama sayesinde ilerleyen gelen güncellemelerle vatandaşlar artık PTT şubelerine gitmeden e-Devlet şifrelerini de SMS ile alabilecekler.