Android 7.0 İçin Güncelleme Tarihleri Belli Oldu

Android Nougat sürümünün çıkmasına kısa bir süre kala akıllı telefon üreticileri de güncelleme tarihlerini açıklamaya devam ediyor. Peki şu an halihazırda kullanılan akıllı telefonlara güncelleme ne zaman gelecek?

Android’in en yeni sürümü Android Nougat çok yakında kullanıcılara ulaşacak. Geçen günlerde Nougat beta sürümünün final versiyonu da yayınlanmıştı.

Marshmallow’un Hayal Kırıklığı Samsung

Android Nougat sürümüne dair ilk güncellemeyi Nexus ve Android One cihazlar alacak. Samsung, HTC ve LG markalarının güncellemeleri ne zaman sunacakları ise asıl merak konusu.

Önceki sürüm olan Marshmallow’da HTC, LG ve Motorola en hızlı davranan firma olurken, Samsung ise kullanıcılarını çıldırtmıştı. 2015 Aralık ayında HTC One ve Moto X modelleri ile LG G3 VE G4 modelleri Marshmallow’a güncelleme alırken, Samsung ve Sony ise Şubat ve Mart aylarında güncelleme vererek, güncelleme konusunda gecikmeler yaşamıştı.

Android Güncelleme Tarihleri

Kesin olarak belli olmasa da tahmini verilere göre akıllı telefon üreticilerinin, kullanıcılarına vereceği güncelleme tarihleri şöyle:

– Motorola’nın güncellemeyi amiral gemilerine Kasım ya da Aralık başında vermesi bekleniyor

– Samsung ise güncellemeleri Ocak 2017 tarihinde vermeyi planlıyor.

– LG ise baş tacı olan telefonlarına 2017 Şubat’ında güncelleme sunmayı düşünüyor.

– Sony ise güncellemeleri Nisan 2017’de sunarak kullanıcılarını üzebilir.

– HTC ise kullanıcılarını sevindirecek bir karar alıp HTC Aralık ayında sunmayı planlıyor.