Microsoft, bugüne kadar yayınlamış olduğu en başarılı işletim sistemi olan Windows 10 için en geniş içerikli güncellemenin tarihini duyurdu. Microsoft Bu güncellemeye Windows 10 Anniversary Güncellemesi adını veriyor.

Windows 10 Anniversary Güncellemesi Beklentileri Karşılıyor

Microsoft tarafından daha önce yayınlanmış olan Windows 8.x sürümleri kullanıcıların beklentilerini karşılayamamıştı. Windows 10 güncellemesi ile birlikte Microsoft kullanıcıların beklentilerini karşılamış durumda. Şimdi ise Microsoft yıl dönümü için yeni bir güncelleme sunmaya hazırlanıyor. Bu sayede Microsoft, Windows platformunun eski günlerine geri dönmesini hedefliyor.

Güncelleme Tarihi Belli Oldu

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10 için yapılacak en geniş güncelleme olan Anniversary güncellemesinin tarihi 2 Temmuz 2016. Gelecek olan bu güncelleme ile bazı sorunlar giderilecek ve yine bu güncelleme ile Windows 10 için bazı yenilikler de gelecek.

Bildirim Merkezi Değişiyor

Bu yeniliklerden birisi bildirim merkezinde gerçekleşecek. Bu güncelleme ile birlikte bildirim merkezinde değişimler olacak. Ayrıca kullanıcıların kişiselleştirme imkanları daha fazla olacak. Bu güncellemenin kullanıcılara sunduğu bir diğer yenilik ise gece modu özelliği olacak.

Başlangıç ekranını içeren bazı yenilikler sayesinde uygulama görünümleri daha güzel bir şekilde görüntülenecek. Görev çubuğunda uygulamadan gelen bildirimlerin sayısını görebileceksiniz.

Cortana Kilit Ekranında da Çalışıyor

Cortana tarafında da kilit ekranında çalışma özelliği getiriliyor. “Hey Cortana” şeklinde seslendiğiniz anda Cortana aktifleşiyor ve daha önceden tanımlı olan komutları verebiliyorsunuz. Tabi burada önemli olan komutların kilit ekranında çalışabilmesi. Örneğin play music, set reminders gibi komutları algılıyor.

Bir diğer yenilik ise Microsoft Edge tarafına getirilen Windows Hello özelliği. Artık Windows Hello özelliğini Edge tarayıcısı ile kullanabileceksiniz. Hello özelliği destekleyen sadece parmak izi okuyucu ve kameralarla çalışır.

Linux Bash Windows 10 İçin Geliyor

Web bildirimleri de artık bildirim bölümünde yer alıyor. Bunun için JavaScript biliyor olmalısınız. Bu daha çok geliştiricileri ilgilendiren bir konu. Ayrıca geliştirici demişken, Windows 10 güncellemesi ile birlikte Linux kabuğu da Windows’a geliyor. Bu özellik son kullanıcıya değil, geliştiricilere özel bir özellik olduğu için aktif etme işlemlerinin yapılması da gerekiyor.

Gelen bir diğer özellik ise Windows Ink özelliği. Artık kalem hareketlerinizin kontrolü çok daha kolay hale getiriliyor. Web Notes ve OneNote’da yer alan güçlü özellikler artık Windows Ink ile birlikte yer alacak. Kalem kullanarak notlar alabileceksiniz. Bunun için ya kalem destekleyen bir ekranınız olmalı ya da bir grafik tabletiniz olmalı.

Bakalım bu Windows 10 güncellemesi, Microsoft çalışanlarının düşündüğü gibi kullanıcı beklentilerini karşılayacak mı. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.