Facebook Dünyaya Ücretsiz İnternet Dağıtacak

Facebook, dünyada internetin ulaşmadığı noktalara, ücretsiz internet ulaştırmak için bir drone projesi başlatmıştı. Bu projenin çalışmalarının ve testlerinin başarıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Facebook Dünyaya Ücretsiz İnternet Dağıtacak

Teknolojinin en popüler şirketlerinden olan Facebook’un artık sadece bir sosyal ağ olmadığı herkesçe bilinen bir şey. Facebook şu an sosyal ağ haricinde bir çok alanda da faaliyet gösteriyor. Facebook ayrıca teknolojiyi, sosyal yardım amaçlarıyla da kullanarak, dünyaya da katkı sağlamakta.

İnternetin Olmadığı Noktalara Ulaşma Hedefi

Facebook, internet erişiminin bireyler için temel hak olduğunu düşünüyor. İnternetin olmadığı noktalara internet hizmeti götürmeyi kendileri için bir görev olarak görmekte. Bu bilinçle hareket eden Facebook, internetin ulaşmadığı noktalara internet hizmeti sağlamak için çeşitli projeler sürdürmekte. Facebook’un çalıştığı bu projeler içerisinde en çok dikkat çekeni ise güneş enerjili olarak çalışan Aquila isimli drone.

Testler Başarıyla Tamamlandı

Facebook’un lideri Mark Zuckerberg daha önceden bu drone projesini gündeme getirmişti. Heyecanlandıran projenin bazılarına gerçek dışı geldiği bir dönemde Facebook tarafından yapılan açıklama ile Aquila projesinin testleri başarıyla tamamlandığı görülüyor.

Drone üzerinde çalışmalar devam ederken, Aquila havada en az 3 ay kalacak şekilde tasarlanarak internet hizmetinin uzun süre verilmesi hedefleniyor.